iTunes leder stadig det digitale musiksalg

itunes store63% af al musik, der købes digitalt, købes via iTunes.

Når man taler om digitalt musiksalg, er Apples iTunes stadig den helt store spiller på markedet. NPD’s årlige undersøgelse af det digitale musiksalg viser at iTunes står for 63% af det samlede digitale musiksalg, mens AmazonMP3 kommer ind som nummer to med 22%. Undersøgelsen baserer sig på 12.000 respondenter i USA.

Selv om forbrugerne får flere og flere alternativer til at købe musik, i form af streamingtjenester voksede forbrugernes køb af digitale musik sidste år med 6%. Især teenagere bidrog til væksten.

Knap 40% af de adspurgte mente at det var vigtigt at eje sin musik, mens 30% mente det var vigtigt at lytte til hele albums. Interessant nok var andelen af forbrugere med den holdning størst blandt dem, der også brugte gratis streamingtjenester som Pandora.

 

 

© 2013, maczonen.dk. All rights reserved.