BlackBerry overhales af Windows Phone

Windows-Phone-8Antallet af enheder med Windows Phone overgår nu antallet af solgte enheder med BlackBerry.

Nye tal fra IDC viser, at Windows Phone for første gang har overhalet BlackBerry. Ifølge IDC blev der sendt 6,3 millioner BlackBerry-enheder ud til butikkerne i Q1 2013, mens Microsoft sendte 7 millioner enheder ud.

Windows Phone er dermed nummer tre på listen over mobilsystemer kun overgået af iOS og Android. Microsoft mpå dog se langt efter at overhale iOS og Android, da Windows Phone har en markedsandel på 3,2 procent ifølge de nye tal.

iOS har sammen med Android en markedsandel på 92,3 procent.

IDC’s tal bygger ikke på salg men forsendelser til butikker og disse tal kan være noget forkerte i forhold til aktuelt salg i det der ikke tages hensyn til kunstige boosts, som eksempelvis Samsung gjorde sidste år. Her forsøgte Samsung ar oversælge der egen popularitet ved at påstå man havde sendt flere godt tre millioner enheder på markedet. Senere viste det sig dog, at under halvdelen reelt blev solgt.

 

© 2013, maczonen.dk. All rights reserved.