Apple publicerer åbent brev om Prism

Skærmbillede 2013-06-10 kl. 18.47.35Apple mener stadig ikke at de er en del af et overvågningsprogram og giver kun informationer til myndigheder når der foreligger en retskendelse.

Fornylig kom det via en amerikansk whistleblower frem, at en række større firmaer deltog i et overvågningssamarbejde med flere offentlig myndigheder, deriblandt NSA. Det hemmelige projekt skulle hedde Prism og det har affødt en sand storm af protester fra Facebook, Google og Apple, at de skulle være involveret i systematisk overvågning af deres brugere, og at de skulle give myndigheder direkte adgang til deres servere.

I et åbent brev tager Apple endnu engang afstand fra Prism og påpeger at de ikke kender til projektet og kun udleverer data når der foreligger en retskendelse, også at man også her er kritisk med hvad man udleverer.

Apple har fået lov til fortælle lidt om antallet af henvendelser fra de amerikanske myndigheder og i de seneste års tid har Apple modtaget mellem 4000 og 5000 henvendelser fra myndigheder, der ønsker oplysninger om brugeres færden og adfærd.

Apple skriver blandt andet følgende:

“Apple has always placed a priority on protecting our customers’ personal data, and we don’t collect or maintain a mountain of personal details about our customers in the first place. There are certain categories of information which we do not provide to law enforcement or any other group because we choose not to retain it.

For example, conversations which take place over iMessage and FaceTime are protected by end-to-end encryption so no one but the sender and receiver can see or read them. Apple cannot decrypt that data. Similarly, we do not store data related to customers’ location, Map searches or Siri requests in any identifiable form.

We will continue to work hard to strike the right balance between fulfilling our legal responsibilities and protecting our customers’ privacy as they expect and deserve.”

Læs mere.

© 2013, maczonen.dk. All rights reserved.

Tags:

Add a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.