Falske apps på spil i AppStore

appstoreApples kontrol er tilsyneladende svækket.

En skribent på MacNN fortæller at han – for første gang – har oplevet at downloade en app fra AppStore, der viste sig at være en scam. Mens dette er et kendt problem på Android-platformen, har AppStore indtil nu været kendt for sin høje sikkerhed, og Apple benytter da også ofte lejligheden til at fremhæve at man kan være fri for scams, malvare og andre ondsindetheder, når man handler i AppStore.

At en enkelt fake sniger sig igennem Apples kontrolsystem kan man sagtens se igennem fingre med. Men Sanjiv Sathiah at han opdagede flere apps fra den samme udvikler der derfor sandsynligvis også var scams. En henvendelse til Apple gav (ikke overraskende) ikke noget officielt svar, men de falske apps er ny fjernet fra AppStore.

Spørgsmålet er om dette ene “rådne æble” i Apples stald af udviklere er en enlig svale, eller om der er flere lykkeriddere derude, der forsøger at smutte igennem nåleøjet og tjene lette penge på at snyde brugerne. Apple fortæller ikke hvordan godkendelsesprocessen af apps til iOS foregår, men noget kunne tyde på at der ikke foretages en gennemgang af alle apps, men at der snarere foretages stikprøver, hvilket giver mulighed for at noget slipper igennem nåleøjer uden kontrol. Om det altid har været Apples praksis eller den er af nyere dato er naturligvis ikke til at vide.

MacNN

© 2013, maczonen.dk. All rights reserved.

Add a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.