Her er iOS 7

iOS 7Nyt design og fede nye funktioner.

Apple har netop præsenteret iOS 7 på WWDC 2013. Efter at Jonathan Ive har overtaget styringen af iOS efter Scot Forstal er der som ventet sket store forandringern og brugerfladen er fuldstændig nydesignet samtidig med at der også er blevet plads til en række nye funktioner.

Opdateret: Se vores nye guide med billeder af iOS 7.

Brugerflade

iOS 7 er fuldstændig nydesignet med nye farver og tydelige, funktionelle lag, som får det til at føles mere levende, og typografien er blevet renere og mere enkel. Selv om brugerfladen er ny, vil den dog virke og fungere velkendt når man kender iOS i forvejen.

“iOS 7 er den vigtigste iOS-opdatering siden den originale iPhone”, sagde Craig Federighi, Apples senior vice president of Software Engineering. “For at kunne fremstille det har vi samlet et team med mange forskellige typer ekspertise fra design til ingeniørarbejde. Med det, som vi sammen har opnået, ser vi iOS 7 som en spændende ny begyndelse”.

“Der er en dyb og vedvarende skønhed i enkelheden, klarheden og effektiviteten. Den virkelige enkelhed er noget helt andet end bare fraværet af rod og udsmykning – det handler om at bringe orden i det komplekse”, sagde Jony Ive, Apples senior vice president of Design. “iOS 7 er en tydelig virkeliggørelse af disse mål. Det har en hel ny struktur, der er sammenhængende og anvendt gennem hele systemet”.

Kontrolcenter

iOS 7 introducerer Kontrolcenter. Nu er alle de betjeningsmuligheder, du har brug for, samlet på et praktisk sted. Ved bare at skubbe en gang fra bunden af skærmen får du adgang til betjeningsmuligheder til Flyfunktion, Wi-Fi, Bluetooth eller Forstyr ikke og mulighed for at justere skærmens lysstyrke, sætte en sang på pause eller afspille den, hoppe til det næste spor og streame din musik med AirPlay. Kontrolcenter giver også direkte adgang til apps som Ur, Kamera, Lommeregner og Lommelygte.
Meddelelsescenter

I iOS 7 er Meddelelsescenter nu tilgængelig fra låseskærmen, så du kan se alle dine meddelelser med et enkelt skub, og den nye funktion I dag i Meddelelsescenter giver dig med det samme et overblik over dagen med et resume af de vigtigste oplysninger som vejr, trafik, møder og begivenheder.

Multitasking
Med forbedret multitasking i iOS 7 har udviklere mulighed for at slå multitasking  til for alle apps i baggrunden med en ny API. Brugere har mulighed for at skifte mellem deres apps på en mere visuel og intuitiv måde, og iOS 7 holder øje med, hvilke apps du bruger oftest og holder automatisk dit indhold ajour i baggrunden.
AirDrop

Som ventet kommer også AirDrop til iOS, så man hurtigt og let kan dele via WiFi

Kamera og Fotos

Den nye app Kamera indeholder filtre, så du kan tilføje fotoeffekter i realtid. Appen Kamera indeholder nu en kvadratisk kameramulighed, og du kan hurtigt og let skifte mellem dine fire kameraer – video, foto, kvadrat og panorama – bare ved at skubbe.

iOS 7 indeholder en helt nydesignet Fotos-app, der introducerer Minder, en ny måde til automatisk organisering af dine fotografier og videoer på basis af tid og lokalitet. Du kan zoome ud for at se alle dine fotografier organiseret efter Minder, Samlinger af minder og år. iOS 7 inkluderer desuden iCloud-fotodeling, hvor du kan dele billeder og videoer til dine fælles fotostreams, og den nye aktivitetsoversigt viser opdateringer fra dine fælles streams på et sted.

Safari
Safaris nydesignede brugergrænseflade lader dig se mere af dit indhold – startende med browsing på fuld skærm. Det nye smarte søgefelt er med til at forenkle søgninger, og der er en ny oversigt til dine bogmærker og Safari-faner. Med iCloud-nøglering opbevares dine adgangskoder og kreditkortoplysninger sikkert og er tilgængelige på alle dine enheder, så det er enkelt og sikkert at navigere på websteder beskyttet med adgangskoder eller automatisk at udfylde formularer under indkøb. Med forbedret børnesikring kan du automatisk blokere adgang til websteder for voksne eller kun give adgang til et bestemt sæt tilladte websteder.

Siri

Siri lyder bedre end nogensinde med de nye mandlige og kvindelige stemmer og inkluderer integration med Twitter-søgning, så du kan spørge Siri, hvad andre siger på Twitter. Siri er nu også integreret med Wikipedia, så du har adgang til verdens mest populære opslagsværk på internettet. Siri tilbyder Bing-websøgning inde fra appen og mulighed for at ændre enhedsindstillinger og afspille telefonsvareren.

Musik og iTunes Radio
Appen Musik har også fået nyt design og inkluderer den ventede nye iTunes-radio, en gratis internetradiotjeneste med over 200 stationer og hele biblioteket fra iTunes Store. Når du stiller ind på iTunes-radio på iPhone, iPad, iPod touch, Mac, pc eller Apple TV, får du adgang til stationer, der er inspireret af den musik, du lytter til i forvejen, udvalgte stationer tilpasset af Apple og genrebaserede stationer, der er tilpasset din personlige smag. iTunes-radio udvikles på grundlag af den musik, du spiller og henter. Jo mere, du bruger iTunes-radio og iTunes, jo mere ved de om, hvad du lytter til, og jo mere personlig bliver oplevelsen. iTunes-radio giver dig også adgang til specielle premierer, så du bliver blandt de første, der hører nyt fra de mest populære kunstnere, Siri-integration plus mulighed for at købe alt, hvad du hører, med et enkelt tryk.
iTunes Radio kommer i første omgang kun i USA og er reklamefinancieret, men reklamefri for brugere af iTunes Match.

AppStore
iOS 7 indeholder nye måder at finde apps på, baseret på alder (til børn) og lokation. Derudover opdateres dine apps automatisk, så du ikke længere selv skal sørge for at holde dem ajour.

Andre nye iOS 7-funktioner inkluderer:
• En ny funktion, der låser aktivering i Find min iPhone og kræver dit Apple-id og din adgangskode, før du kan slå Find min iPhone fra, slette data og aktivere enheden igen, efter at den er blevet slettet eksternt
• Natfunktion i Kort, der reagerer på det omgivende lys, når du bruger den i mørket
• FaceTime-lyd til opkald i høj kvalitet over et datanetværk
• Synkronisering af meddelelser, så når du lukker en meddelelse på en enhed, lukkes den på alle dine enheder
• Blokering af Telefon, FaceTime og Beskeder for at forhindre bestemte personer i at kontakte dig
• Understøttelse af Tencent Weibo til brugere i Kina, en tosproget kinesisk-engelsk ordbog og forbedret kinesisk indtastning, inkl. håndskriftsgenkendelse af flere kinesiske tegn
• Muligheden for at virksomheder kan anvende og administrere iPhone- og iPad-enheder mere effektivt og
• Forbedret bilintegration, hvor en Apple-designet oplevelse for første gang kan nydes i bilen.

iOS 7 blvier frigivet til efteråret

 

© 2013, maczonen.dk. All rights reserved.

Add a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.