Apple reagerer på tin-kritik

applethunderboltdisplayMiljøorganisationen Friends of the Earth har kritiseret Apple for at bruge Tin fra problematisk ø i Indonesien.

Ifølge Friends of the Earth er der en række problemer med produktionen af Tin i Indonesien og særskilt på øen Bangka. Organisationen påpeger at mindst en minearbejder omkommer hver uge på Bangka, på grund af dårlige arbejdsforhold. Udover manglenede sikkerhed, skulle udvindingen af tin i området også have store miljømæssige konsekvenser på den omkringliggende natur.

Friends of the Earth påpeger, at Apple får en del af det tin som bruges i eks. iPad fra minedriften i området og det vil de gerne have fokus på og ligesom i flere andre tilfælde, er det lettest at skyde på Apple, hvis man vil have en smutvej til mediernes forsider. Og det virker, for Apple har netop publiceret en liste over metalleverandører som fremviser antallet af leverandører af tin samtidig med at Apple reagerer med handling.

Apple har nemlig også nedsat en arbejdsgruppe, der skal se på forholdende ved kontrolbesøg på Bangka. Det sker i samarbejde med Electronic Industry Citizenship Coalition.

Læs også: Miljøorganisation angriber Apple

© 2013, maczonen.dk. All rights reserved.

Add a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *