Guide: Se nyhederne i iOS 7

iOS7Vi har testet det nye iOS 7 og viser dig her en række af de nye designs og muligheder.

Apple har i dag udgivet iOS 7 og har du endnu ikke selv fået det installeret, eller er du lettere forvirret over det  nye design, så kig med her og se endnu flere billeder i bunden.

Nyt fladere design

Noget af det første du vil bemærke i det nye iOS 7 er at de mange skeumorphiske ikoner, med læder, træ, lærred og andet er barberet ud af systemet og erstattet af mere flade og ensartede ikoner og layouts. Årsagen til det er at Apples Chefdesigner, Jonathan Ive, står for udviklingen af det nye design. Det gamle design blev udviklet mens Scott Forstall var chef for brugerfladedesign og ifølge flere kilder, så var Ive ikke ret vild med Forstall og fake læderlook.

Det giver sig til kende overalt i det nye design, hvor stort set ikke et eneste ikon er uændret. Selv baggrundene er nye og tilpassede og det er endda muligt at vælge mellem stillbilleder og liveanimerede baggrunde, der nok dræner batteriet lidt hurtigere.

iOS71
Så smukt og simpelt ser det ud.

Kontrolcenter

I det nye iOS 7 er der et helt nyt kontrolcenter som du tilgår ved at slide nedefra bunden af skærmen og så trække fingeren op. Her åbnes et ny justerbart kontrolcenter med adgang til at slå en række funktioner til og fra, eks. Bluetooth og Wifi, eller aktivere blitz som lommelygte. Du kan også her tilgå den nye AirDrop med mulighed for trådløs deling mellem enheder via Wifi.

iOS7Control
Du kan tilgå Control Center nederst på skærmen ved at trække din finger op. Det kan også aktiveres fra låseskærmen.

Meddelelsesscenter

Det nye notifikationscenter giver dig et enkelt og justerbart resume af de vigtigste oplysninger som vejr, trafik, møder og begivenheder og tilgås fra toppen af skærmen ved at trække ned med fingeren. Både Meddelelsescenter og Kontrolcenter kan tilgås via låseskærmen, men det kan også slås fra i Indstillinger.

Safari

Safari har også fået en helt ny brugerflade og skal betjenes på en lidt anderledes måde end hidtil. Vil du eks. fjerne en websiden skal du trække ned for at aktivere deling og indstillinger for det aktuelle og evt. nye vinduer. Den nye Safari indeholder også det nye smarte søgefelt der er med til at forenkle søgninger, og der er en ny oversigt til dine bogmærker og Safari-faner.

Forbedringer til kamera

En række nye filtre er også i iOS 7, hvor du enkelt kan tilføje fotoeffekter i realtid. Appen Kamera indeholder også en kvadratisk kameramulighed, og du kan hurtigt og let skifte mellem dine fire kameraer – video, foto, kvadrat og panorama.

Siri

Siri er opdateret med flere nye kvinde og mandestemmer men snakker stadig ikke dansk. Siri har dog fået ny og lækker brugerflade og understøtter både Twitter og Wikipedia-søgninger.

iOS7Siri
Siri er flot, men ikke på dansk.

Forbedret multitasking

Udviklerne har i iOS 7 fået adgang til en ny API, der giver forbedret mulighed for at afvikle apps i baggrunden, ligesom der er en mere visuel app-skift-mulighed i iOS 7.

Flere billeder og nye lyde

Der er masser af lækre nye baggrunde både stillbilleder og animerede baggrunde samt læssevis af nye ringetoner og alarmer, der lyder noget anderledes end de gamle. De gamle lyde kan dog fortsat findes hvis du ikke kan lide de nye toner.

iOS7settings1
Baggrunde findes stadig i Indstillinger.

 

Andre nye iOS 7-funktioner inkluderer:

  • Forbedret App Store med nye muligheder for at finde apps opdelt på alder og andre kategorier samt nyt design.
  • Ny musik app med forbedret design og understøttelse til Siri. iTunes Radio udgives kun i USA men ventes at komme senere.
  • En ny funktion, der låser aktivering i Find min iPhone og kræver dit Apple-id og din adgangskode, før du kan slå Find min iPhone fra, slette data og aktivere enheden igen, efter at den er blevet slettet eksternt
  • Natfunktion i Kort, der reagerer på det omgivende lys, når du bruger den i mørket
  • FaceTime-lyd til opkald i høj kvalitet over et datanetværk
  • Synkronisering af meddelelser, så når du lukker en meddelelse på en enhed, lukkes den på alle dine enheder
  • Blokering af Telefon, FaceTime og Beskeder for at forhindre bestemte personer i at kontakte dig
  • Understøttelse af Tencent Weibo til brugere i Kina, en tosproget kinesisk-engelsk ordbog og forbedret kinesisk indtastning, inkl. håndskriftsgenkendelse af flere kinesiske tegn

Konklusion indtil videre

Det nye iOS 7 virker gennemarbejde og helstøbt og så snart man vender sig til det nye design er alt bare godt. De fleste funktioner, som du kender dem ligger nogelunde der hvor de plejer.

Systemet er hurtigt og stabilt på både iPad 4, iPhone 4 og iPhone 5. Samtidig lader det til at batteritiden er blevet en smule bedre end tidligere, men det er svært at vurdere ud fra de mange beta’er af iOS 7 vi har haft kørende i de seneste måneder.

 

iOS7Searching
Søgefunktionen findes ikke mere ved at slide til højre fra venstre, men ved at slide på midten. Altså, nedefra og op aktiverer Control Center, øverst og ned aktiverer Meddelelsescenter og i midten aktiverer søgning.

 

 

 

iOS7Settings
Der er nyt design i Indstillinger, men de fleste funktioner ligger hvor de plejer.

 

iOS7kompas
Kompas ala Ive.

 

iOS7phoneapp
Det nye Telefon-design var for undertegnede det sværeste at vende sig til. Men nu elsker vi det.

 

© 2013, maczonen.dk. All rights reserved.