Apple frigiver gennemsigtighedsrapport

TimCApplePå baggrund af overvågningsdebatten der startede med afhopperen Edward Snowden er Apple klar med rapport om overvågning.

Apple har netop frigivet “Report on Government Information Requests”. Dokumentet er en syv sider lang gennemgang af hvornår Apple har udleveret oplysninger om brugere og brugerkonti på baggrund af henvendelser fra landes myndigheder.

Apple har ikke lov til fuldt ud at fortælle om alle henvendelser i detaljer, og har derfor klaget over manglen på informationsret til forbrugerne til de amerikanske myndigheder, men det er ikke helt faldet på plads endnu, så det er ikke meget vi får at vide om myndigheders overvågning af brugerne.

Dog har Apple lavet en liste med alle henvendelser fra en række landes myndigheder som demonstrerer hvor mange gange et lands myndigheder har henvendt sig til Apple for at få udleveret oplysninger om brugere. Apple har også valgt at vise i hvor mange tilfælde man har afvist myndighedernes ønsker.

Apple fortæller bla. i rapporten at man arbejder for større gennemsigtighed af hensyn til forbrugerne og skriver bla. følgende om selve rapporten:

“We believe that our customers have a right to understand how their personal information is handled, and we consider it our responsibility to provide them with the best privacy protections available. Apple has prepared this report on the requests we receive from governments seeking information about individual users or devices in the interest of transparency for our customers around the world. ”

Apple skriver ligeledes at man ikke har noget ønske om at samle oplysninger om brugerne, som så kan misbruges af forskellige landes myndigheder. Eks. nævner Apple, end-to-end encryption i iMessage og FaceTime. Dette skulle gøre det helt umuligt for uvedkommende at lytte og se med. Ligeledes gemmer Apple ikke lokationsdata, søgninger på kort eller forespørgsler til Siri i en form, der kan identificere personer.

Rapporten kommer på bagggrund af en række beskyldninger fra Snowden om at flere virksomheder arbejder sammen med myndighederne omkring overvågning af brugerne, eks. i projektet Prism, som Apple tidligere har taget afstand fra.

Hele rapporten kan læses via dette link.

 

© 2013, maczonen.dk. All rights reserved.