Minitest: iPhone 5C

iPhone5CVi har testet Apples nye model i farver.

Apples nye iPhone 5C er næsten  identisk indeni med den gamle iPhone 5  med få vigtige undtagelser. Det betyder at du kan forvente samme gode hastighed, kamera og retina-skærm fra den nye iPhone 5C, hvis du skifter fra iPhone 5.

Udenpå er den dog noget mere farverig end den gamle iPhone 5 og så er den naturligvis lavet af plastik hvor den gamle iPhone 5S var lavet af glas og aluminium, i øvrigt det design som iPhone 5S nu har.

Det nye plastiklook virker ikke billigt når man står med den nye enhed i hånden, men minder mere om det gamle og lidt mere bløde design som man måske husker fra eks. iPhone 3GS. Alt i alt en behagelig og rar telefon at holde i hånden og vægten er også rigtig god. Vi forventer at det nye plastikdesign giver færre skader når telefonen tabes, hvilket vi dog ikke har efterprøvet.

Få men vigtige ændringer

Der er dog lidt ændringer i forhold til iPhone 5, nemlig et lidt bedre batteri med en lidt højere kapacitet og så yderligere understøttelse til 4G/LTE og det betyder bla. at man nu kan anvende iPhone 5C på TDC’s netværk. Den gamle iPhone 5 kunne i Danmark kun få 4G-signal fra Sonofon, Telia og 3’s netværk. Så her kunnde der jo være en god årsag til at skifte fra en ældre model, hvis man bare vil have 4G/LTE.

Måler man på batteritiden er det dog svært at gennemskue hvor meget mere batteritid man reelt får. Det afhænger af konkret brug. Hos os kunne vi presse godt en time mere ud af iPhone 5C end fra iPhone 5. Ifølge Apple skulle man kunne få helt op til to timer ekstra med det forbedrede batteri i den nye iPhone 5C.

Konklusion

Man kan hævde at iPhone 5C med en pris på ca. 4500 kroner ikke er i den billige ende selvom den er billigere end både iPhone 5 og iPhone 5S. Men det skyldes mest en række rygter om en ny og billigere model. Apple har dog aldrig lagt op til at iPhone 5C skulle være en mellemmodel. Hastigheds og funktionsmæssigt er den dog også langt over niveau i forhold til flere konkurrenters mellemmodeller er derfor svær at kategorisere som en decideret mellemmodel. Snarere er det er billigere topmodel med plastiketui. Det er sådan den fremstår når man sidder med den og bruger den.

Den nye iPhone 5C vil sikkert ikke interesse ejere af iPhone 5, der roligt kan beholde den eksisterende mobil, da man jo som nævnt ikke får meget nyt udover en farve og lidt plastik og så lige 4G/LTE. Men kommer man fra en ældre enhed og har man ikke behov for en ny topmodel som iPhone 5S, så er iPhone 5C det oplagte valg.

Vi mener Apple har satset fornuftigt med designet og funktionalieten på den nye iPhone 5C, der virker rigtig solid. Dækningsmæssigt virker den også til at være en kende bedre end iPhone 5S.

Skulle vi tildele karakterer fra et til seks ville iPone 5C havne på et solidt femtal for godt håndværk.

Specifikationer og priser

iPhone 5C sælges i fem farver i rød, hvid, gul, blå og grøn i udgaver med 16 GB og 32GB. Alle 4G/LTE mobilnet virker i Danmark.

Priserne starter ved 4.599 kroner uden abonnement i Apple Store.

 

 

 

© 2013 – 2016, maczonen.dk. All rights reserved.

Add a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.