Apple fjerner censur-app fra kinesisk App Store

Skærmbillede 2013-12-15 kl. 15.35.17Apple bliver beskyldt for at hjælpe de kinesiske myndigheder med at sikre at der ikke kan tales frit på nettet.

Apple har nu endnu engang taget et besynderligt skridt i Kina, hvor man netop har fjernet den populære app FreeWeibo, som har hjulpet kinesiske borgere udenom den strenge kinesiske censur.

FreeWeibo er udviklet med deltagelse af Radio Netherlands Worldwide og har hjulpet kinesere udenom censur på det sociale netværk Weibo, der er kinas svar på Facebook.

Ifølge Agence France-Presse er det pres fra det kinesiske styre, som har fået Apple til at bøje sig og bryde egne regler for hvad der må være på App Store. Brugerne af FreeWeibo er naturligvis rasende på Apple og antyder, at Apple bør følge samme App Store-regler i alle lande og ikke bukke under for lokalt pres.

Det er dog ikke kun brugere af FreeWeibo som kritiserer Apple, også mange andre er uforstående overfor Apples velvillighed til at hjælpe det kinesiske styre med at undertrykke egen befolkning og forhindre ytringsfrihed. I de sidste par måneder har Apple fjernet flere apps, der gik udenom den kinesiske censur.

© 2013, maczonen.dk. All rights reserved.

Add a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.