Apple med i protest mod overvågning

Skærmbillede 2013-12-09 kl. 16.58.58Apple, Microsoft, Google er blandt de selskaber der nu kritiserer overvågningen af brugere på internettet.

På baggrund af at Edward Snowden lækkede at National Security Agency massivt overvåger brugere på nettet og mobilen, opstod en større debat om det rimelige i den massive overvågning. Siden blev en række selskaber, bla. Apple beskyldt for mere eller mindre at samarbejde med NSA, men det afviser Apple, der ligesom Microsoft, har taget kraftig afstand fra at man deltager i overvågning.

Microsoft har hidtil været blandt de mest dedikerede og er i fuld gang med at udvikle løsninger, som skal sikre brugernes privatliv, men nu får de støtte fra både Apple, Google, AOL, LinkedIn, Twitter, AOL og Yahoo, der alle bakker op om reformer af lovgivningen på dette område. Det gør de blandt andet i et åbent brev der kan læses via dette link.

De otte selskaber argumenterer i brevet for, at balancen mellem privatlivets fred og statens sikkerhed er tippet for meget og på den baggrund ønsker man reformer som kan sikre privatlivets fred.

Apple har tidligere udgivet en gennemsigtighedsrapport der viser hvor mange gange Apple har udleveret informationer om brugere til myndigheder.

© 2013, maczonen.dk. All rights reserved.