Så mange bruger OS X Mavericks

MavericksNye tal fra Net Applications viser, at Apples nyeste OS X er den mest udbredte Mac-system.

Selvom OS X Mavericks udkom den 22. oktober er det allerede den version som flest Mac-brugere anvender. Det viser nye tal fra Net Applications.

Ser man samlet på Mac-markedet er er markedsandelen på sammenlagt 7,56 procent, hvor der køres en eller anden udgave af OS X Mavericks.

Deler man det op i forskellige versioner af OS X, så får OS X Mavericks en samlet markedsandel på 2,42 procent mens OS X Mountain Lion får 1,85 procent. OS X Snow Leopard er fortsat på en 3.plads og ligger på 1,53 procent, mens OS X Lion er på en fjerdeplads med 1,34 procent.

Årsagen til at OS X Mavericks er kommet på en førsteplads kort efter udgivelsen af systemet skyldes nok mest af alt, at Apple har valgt at gøre OS X Mavericks helt gratis at hente.

Net Applications tal bygger på webtrafik fra mere end 40.000 partnersites globalt. Der femgår det også, at Windows 7 er det absolut mest udbredte styresystem med en markedsandel på 46,54 procent. Windows XP hænger dog sjovt nok fortsat på med hele 31,22 procent til trods for at systemet på mange områder allerede er helt forældet. Microsofts stopper således også alle opdateringer til Windows XP næste år i april.

Via Net Applications.

© 2013, maczonen.dk. All rights reserved.

Add a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.