Tysk firma sagsøger Apple

iPhone5S2Apple sagsøgt for misbrug af tusk mobilpatent.

Apple slæbes nu i retten i Tyskland for misbrug af et lovpligtigt patent. Patent relaterer til netprioritering af samtaler og data til eks. ambulancer ifølge flere kilder.

Sagsøger er det tyske firma IPCom, der ikke selv udvikler patenter men spekulerer i at opkøbe andres patenter med henblik på at sagsøge og score penge. Flere iagttagere ser da også IPCom som en såkaldt patent troll.

IPCom’s patenter er udviklet af Bosch og Hitachi til den tyske bilindustri for mange år siden, men det stopper ikke IPCom, der kræver to milliarder dollars i erstatning fra Apple. Det beløb gælder kun salget i Tyskland og ikke på aandre markeder hvor lignende sagsanlæg kan forventes. IPCom har også planer om at sagsøge andre selskaber, og hævder samtidig at have licensaftaler med flere unavngivne mobilproducenter.

 

© 2014, maczonen.dk. All rights reserved.

Tags:

Add a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *