Apple afviser sikkerhedshul i iCloud

iCloudApple afviser at der har være hackere inde i iCloud.

En række brugere i Australien, New Zealand og USA hævder at deres iCloud-konti er blevet kapret af hackere og at samme hacker siden har afpresset brugere til at betale penge for at låse enhederne op igen, via Find My iPhone og remote styring i Apples iCloud-tjeneste.

Apple har nu svaret direkte og afviser at der har være hackere inde og at der i øvrigt er problemer med sikkeheden i iCloud.  Apple påpeger at man tager sikkerhed yderst alvorligt og henviser berørte brugere til at kontakte Apple Care for yderligere hjælp.

Apple siger samtidig at det er meget vigtigt at man ikke anvender samme brugernavn og kode til flere forskellige services og tjenester på nettet og antyder dermed at problemet muligvis skyldes brugernes egen sjusk med sikkerheden og valg af koder.

Der er endnu ikke nogle der har kunnet sige hvordan de mange iCloud-brugere konkret er blevet afpresset og hvordan det er lykkedes for hackere “Oleg Pliss” at skaffe sig adgang til brugeres konti.

De brugere der har betalt penge til Paypal for at få enheder låst op af Oleg Pliss”har fået deres penge tilbage.

Via Zdnet.

© 2014, maczonen.dk. All rights reserved.

Tags: