Apple bekræfter opkøb af Beats

beatsbydrdre-chrome-608x342Apple har netop bekræftet købet af Dr. Dre’s selskaber Beats Music og Beats Electronics for tre milliarder dollars.

Apple skriver i en pressemeddelelse at Apple altid har satset på musik og det er årsagen til at man nu tager dette skridt og køber både Beats Music streamingtjenesten og Beats Electronics, der udvikler og sælger højttalere, hovedtelefoner og endda parfume.

“Music is such an important part of all of our lives and holds a special place within our hearts at Apple. That’s why we have kept investing in music and are bringing together these extraordinary teams so we can continue to create the most innovative music products and services in the world”, fortæller Tim Cook, Apples CEO i en pressemeddelelse.

Apple meddeler at begge medstiftere af Beats, producer Jimmy Iovine og musiker m.m. Dr. Dre (Andre Young) begge følger med over i chefstillinger hos Apple. Det er dog endnu ikke offentliggjort hvad de to skal arbejde med, men begge personer nyder stor respekt i musikbranchen og kan være med til at åbne flere døre for Apple.

“I’ve always known in my heart that Beats belonged with Apple. The idea when we started the company was inspired by Apple’s unmatched ability to marry culture and technology. Apple’s deep commitment to music fans, artists, songwriters and the music industry is something special”, siger Jimmy Iovine.

Apple lader musiktjenesten Beats køre videre sideløbende med iTunes Radio og iTunes Store, ligesom at selve Beats-mærket også fortsat drives videre under eget navn. Apple skulle også fortsat udvikle videre på Beats app til Windows og Android.

“The addition of Beats will make our music lineup even better, from free streaming with iTunes Radio to a world-class subscription service in Beats, and of course buying music from the iTunes Store”. Eddy Cue, Apples senior vice president of Internet Software and Services.

Via Apple.

© 2014, maczonen.dk. All rights reserved.