Rygte: Apple udvikler ARM-baserede Mac-computere

retina-macbook-proApple er i gang med at teste Mac-computere med ARM-processorer.

Apple skulle ifølge nye rygter være på vej til at kunne droppe x86-arkitekturen til fordel for ARM-baserede processorer. Ifølge Macbidouille, har Apple udviklet arm-baserede udgaver af Mac mini, iMac og en 13″ Macbook med op til otte indbyggede ARM-processorer med 64 bit understøttelse.

For år tilbage var der lignende rygter omkring ARM-baserede Mac-computere, men en Mac-computer med ARM-processorer blev aldrig lanceret og det er langtfra sikkert at Apple til klar til at droppe Intel-baserede computere nu, også selvom Apple altså muligvis selv leger med ideen og tester ARM-baserede computere internt.

En af de grunde der har været fremme der taler for at Apple overvejer at skifte til ARM-baserede Mac-computere er, at Apple dermed selv kan få bedre kontrol med udviklingen og selv udvikle de processorer de vil bruge i stedet for at være afhængige af eksterne producenter. Apple har i forvejen god erfaring med brug af og udvikling af ARM-processorer til iPhone, iPod og iPad.

Omvendt har der været mange argumenter a Apple skulle bruge ARM i kommende computere, bla. er der argumenteret for at ARM-processorer hidtil ikke i tilstrækkelig grad har kunnet konkurrere med Intel-processorer når det gælder om hastighed.

Apple skiftede i 2006 fra Power PC til Intel-baserede processorer.

Via MacBidouille.

© 2014, maczonen.dk. All rights reserved.

Tags:,