WWDC 2014: Apple præsenterer OS X 10.10 Yosemite

YosemiteApple har netop fremvist OS X 10.10.

På WWDC kunne Tim Cook præsentere en ny version af OS X.

Den nye OS X 10.10 Yosemite byder på ny brugerflade (Continuity) og masser af opdateringer til Apples indbyggede apps. Selve brugerfladen er ifølge Apple en naturlig udvikling af OS X Aqua-brugerfladen tilsat en hel del af brugerfladen fra iOS. Symbolerne er endnu mere flade og enkle og alle vinduer er halvgennemsigtige. Apples nye Dock er også opgraderet med samme gennemsigtighed og flotte nye flade ikoner. OS X 10.10 byder både på en almindelig hvid menu i toppen og en ny sort menu.

 

 

OSXYosemite
Brugerfladen i OS X 10.10 Yosemite

Spotlight er også opdateret med ny brugerflade samt en række indbyggede søgemuligheder. Spotlight dukker op midt på skærmen med søgefelt og resultater og kan både søge på din Mac eller på nettet.

OSX10.10Spotlight
OS X 10.10 Spotlight.

Apple byder også på iCloud Drive, der integrerer iCloud-apps direkte i Finder i Mac OS X 10.10 Yosemite. iCloud Drive synkroniserer automatisk mellem Mac og Mac/iOS. iCloud Drive virker også med Windows.

Apple byder også på en ny version af Mail app til OS X. Det er muligt at overføre store filer på op til 5GB med Mail Drive i Mail. Apple har løst problemet med afsendelse og modtagelse af store filer ved at sende filerne adskilte fra resten af emailen via iCloud og så samle dem igen hos modtageren. Men det kræver åbenlyst at begge ender har iCloud.

 

wwdc2014nyMail
Mail app med Mail Drive i OS X 10.10 Yosemite

 

Safari er også opdateret med mere privacy og forbedret fanekontrol (Tab View) samt en meget bedre brugerflade. Safari understøtter WebGL, HTML 5 Premium Video som kraftigt forbedrer batteritiden ved streaming af HD på nettet.  Apple har også gjort Safari langt hurtigere og er nu den hurtigste browser til Javascript ifølge Apple.

OSX10.10Tab
OS X 10.10. Tab View

 

Apple har med OS X 10.10 nu også gjort det muligt at anvende AirDrop mellem Mac og iOS ligesom Mac OS X nu kan opfange iPhones i nærheden og bruge dem når der ikke er andet internet. Apple kalder dette for Instant hotspot.

Apple har ligeledes gjort det muligt at modtage og foretage opkald på en Mac ligesom man kan både sende og modtage SMS-beskeder.

Apple kalder de nye funktioner der virker mellem Mac og iOS for Continuity.

Skærmbillede 2014-06-02 kl. 19.41.43
Continuity gør det muligt at fortsætte på en anden enhed hvor du slap den første.

 

Den ny version af OS X 10.10 Yosemite er udgivet som beta i dag til Apples udviklere, ligesom der er et åbent betaprogram på Apples hjemmeside, som giver adgang til Yosemite hele sommeren.

Den endelige version af Yosemite er klar til efteråret og forventes at blive gratis.

Skærmbillede 2014-06-02 kl. 19.43.32
Craigh ringer til Dr. Dre, der nu arbejder hos Apple fra sin Mac.

 

“Yosemite er fremtidens OS X med det nye utrolige design og  fantastiske programmer, som alle er udviklet til at arbejde sammen med iOS på smukkeste vis. Vi udvikler vores platforme, tjenester og enheder sammen, så vi kan give brugerne en problemfri helhedsoplevelse på tværs af alle vores produkter – og det er helt unikt inden for denne branche. Det er noget, som kun Apple kan levere”, siger Craig Federighi, Apples ledende vicedirektør for softwareudvikling. 

Læs mere via Apple.

© 2014, maczonen.dk. All rights reserved.