Rygte: Samsung testproducerer 14nm “A9” chips

AppleA6De nye chips skal produceres i New York.

Ifølge Digitimes, som, indrømmet, ikke er den mest pålidelige kilde i techverdenen, planlægger Samsung i samarbejde med Globalfoundries at starte en testproduktion af de nye processorchips op på en ny fabrik i New York. Samsung har ellers tidligere benyttet sig af sin lokation i Texas til produktion af processorer til Apple.

Testproduktionen skal afløses af en egentlig produktion i lille skala i starten af 2015, inden den helt store masseproduktion går i gang.

Digitimes fortæller at Apples næste A9 processor vil være baseret på Samsungs 14nm chip, men også  Intel og Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) forventes at byde ind med deres chips. TSMC siges ligefrem at have designet en 16nm chip, der er specialudviklet til Apples A-processorer.

Apples A9 processor er stadig under udvikling og kommer tidligst på markedet i 2015 i forbindelse med lanceringen af nye iPads og iPhones.

 

 

© 2014, maczonen.dk. All rights reserved.