Dommer underkender aftale mellem Apple og Google

AppleStoreGoogle, Apple, Intel og Adobes aftale om et ikke at stjæle medarbejdere er løbet ind i flere problemer.

De fire selskabers frivillige aftale om at betale 324 millioner dollars i erstatning er blevet underkendt af amerikansk domstol. Ifølge domstolen skal de fire selskaber i stedet betale 380 millioner dollars i erstatning til tidligere medarbejdere der har været ramt at selskabernes ufine aftale.

Sagen drejer sig kort fortalt om at de fire selskaber indgik en aftale om ikke at stjæle hinandens medarbejdere og dermed ikke lokke med højere løn. Det gjorde de fire selskaber fri til at betale hvad de havde lyst til for ansatte, der altså ikke kunne gå et andet sted hen og få en bedre hyre og sådan en aftale er udover at være dårlig for de ansatte også yderst ulovlig i USA.

Via 9to5Mac.

© 2014, maczonen.dk. All rights reserved.