Problemer med bøjelige iPhones er muligvis overdrevet

iPhone6_34FL_3-Color-Spaced_Homescreen-PRINTMange video’er på nettet påpeger at iPhone 6 og iPhone 6 Plus er nemme at bøje.

Der er stor fokus på Apple og ikke alle er lige vilde med Apple. Stort set hver gang Apple udgiver et produkt følges der således på på en række negative kampagner om de nye produkter. Da iPhone 5 udkom var der således noget der lignede en kampagne mod Apple hvor en række “brugere” påpegede at iPhone 5 var nem at bøje. Samme historie er nu blevet kopieret til iPhone 6 og iPhone 6 Plus, og det fortælles vidt og bredt på nettet og i videoer, at iPhone 6 Plus er specielt let at bøje.

Men det passer bare ikke, i hvert fald ikke med de tests som det anerkendte forbruger-magasin og forbrugerråd Consumer Reports har lavet. Der har man udsat en række smartphones, som iPhone 6 og iPhone 6 Plus for en større tryktest og det viser sig for det første, at både iPhone 6 og iPhone 6 Plus kan modstå langt højere tryk end Apple specificerer.

Samtidig viser det sig også, at det ikke, som fortalt på nettet, er iPhone 6 Plus, der er lettest at bøje, men iPhone 6, hvilket endnu engang indikerer, at man skal passe på med at læse alt på nettet ukritisk.

At den såkaldte “Bendgate” muligvis er iscenesat eller overdrevet af Apple-hadere eller konkurrenter understøttes også af, at Apple har solgt millioner af de nye modeller, men kun modtaget ni henvendelser der handler om bøjede enheder.

Apples chef for Hardware Engineering Dan Riccio konkluderer som følge af debatten om de bøjelige iPhones, at det naturligvis er muligt at bøje smartphones med nok kraft, men at det ikke er et problem, der særligt skulle gælde de nye iPhones.

Se hele Consumer Reports test nedenfor (kræver Flash):

© 2014, maczonen.dk. All rights reserved.