Minitest: Philips Hue Iris

PhilipsHueIrisSæt farver på dit hjem med energibesparende LED fra Philips Hue.

Philips Hue er en serie af LED-produkter, der gør det muligt at styre lyset fra en iPhone, iPad, PC eller Mac.

I de sidste par uger har redaktionen har fornøjelsen af at teste et Philips Hue Iris starterkit. Dette starterkit inkluderer lampen Iris, der kan minde lidt om en projektør i design, samt en lille trådløs Bridge der tilsluttes en ledig netværksport på din router. Herefter parrer du din lampe med Philips Bridge med et enkelt tryk opg vupti er der forbindelse mellem dit trådløse netværk og dine Hue-lamper.

Philips leverer selv en række apps til forskellige platforme som du naturligvis selv skal hente inden du går i gang med et fjernstyre dine lamper. Som standard kan man med Philips Hue app’en styre farven på Hue Iris. Man kan vælge mellem i alt 16 millioner nuancer og endda selv finde farver udfra egne fotos. Så var der er særligt lys på din seneste rejse, kan du finde dette lys igen og få din lampe til vise denne farve.

Vil du have andre og flere funktioner, er det muligt at lave et community-login og anvende flere hundrede apps og funktioner sammen med de mange Hue-pærer og lamper. Eks. kan du få Philips Hue Iris og andre Hue-enheder til at notificere i bestemte farver når du modtager emails ellers eller skifte farve hvis vejret ændrer sig. Du kan se mange flere af disse sjove funktioner via dette link.

Uanset om du vælger en Philips Hue Iris eller en anden lampe eller blot pærer til dine egne lamper, så husk at du skal have et såkaldt starterkit første gang. Dette inkluderer den nødvendige bridge til opkobling med din router og dine andre enheder. Har du et starterkit kan du efterfølgende koble op til 50 pærer sammen og styre dem alle fra din iPhone. Det er muligt at oprette zoner og regler og i øvrigt lysdæmpe fra alle dine iOS og Mac-enheder i hjemmet.

Skal det være endnu mere avanceret kan du også sætte det hele op efter tidsskemaer så lamper altid tænder når du skal op eller når det bliver mørkt. Du kan også styre dine lamper udefra og regelmæssigt tænde lys når du ikke er hjemme og dermed give indtryk af aktivitet i hjemmet.

Philips Hue Iris er indtil videre et rigtig hyggeligt bekendtskab som vi absolut kun kan anbefale. Det er dog lidt en udskrivning at komme i gang, og at forestille sig at man skulle koble hele huset på med Hue, virker fortsat meget dyrt. Hue er nemlig ikke helt billig, men omvendt får du mange funktioner, lavt energiforbrug, og lang holdbarhed.

Ifølge producenten kan Philips Hue Iris forventes at holde 20.000 timer. Hvis man antager at der går ca. 1000 timer pr. år ved et gennemsnitlig brug på ca. 3 timer om dagen, så har du Iris i op til 20 år. Pæren kan til gengæld ikke skiftes i Iris.

Vi ser frem til i den kommende tid at teste flere produkter i Hue-serien, så hold øje med vores testsider. Indtil da kan du se meget mere og bestille lamper hos eks. Lampeguru.dk.

Leder du efter sjove apps til iOS så kan du søge på Hue i App Store, ligesom Hue Menu til Mac, er at finde i Mac App Store.

Størrelse: L:16,5 cm B: 22,5 cm H: 15 cm
Farve: Hvid
Dæmpbar: Ja via App på Smartphone eller tablet
Lyskilde: 10W LED – 120lm
Pris: 749, 96 kr.
Starterkit med lampe: 1049,95 kr.
Se video med Hue Iris:

© 2014 – 2016, maczonen.dk. All rights reserved.