RootPipe: Nyt sikkerhedshul i OS X Yosemite og ældre udgaver

IMac27-Yosemite-Homescreen-PRINTNyt sikkerheshul i Mac OS X.

TrueSec-sikkerhedseksper Emil Kvarnhammar advarer im et nyt sikkerhedshul i OS X Yosemite og ældre udgaver af Mac OS X. RootPipe skulle have været tilstede siden 2012 og muligvis tidligere men er aldrig blevet lukket af Apple. Udnyttes sikkerhedshullet kan hackere få en såkaldt root-adgang til computeren ifølge TrueSec.

Apple er advaret om sikkerhedshullet af TrueSec, men i første omgang valgte men at ignorere henvendelsen fra TrueSec. Siden har Apple dog reageret og vil nu have yderligere information. TrueSec og Emil Kvarnhammar har derfor lovet Apple ikke at publicere detaljer om sikkerhedshullet før til januar af hensyn til Apple, som så kan nå at sende en sikkerhedsopdatering ud.

Der er ikke så meget man kan går for helt at undgå RootPipe. Dog kan man aktivere File Vault i OS X samt undgå mystiske filer og links og undlade at køre med administratorrettigheder.

Via hackernews.

 

© 2014, maczonen.dk. All rights reserved.

Add a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *