Apple præsenterer OS X 10.11 El Capitan

OSXElCapitanNavnet på det nye OS X er El Capitan.

Der er masser af små og store forbedringer i den nye OS X 10.11 El Capitan. Bla. kan man nu lettere finde cursoren på skærmen. Man skal blot bevæge fingeren over pegefeltet, så forstørres cusoren op. Apple har ligeledes lagt en række forbedringer ind i i Safari, bla. mulighed for hurtigt at finde ud af hvor lyde man vil stoppe kommer fra. Dette er ifølge Apple ganske praktisk når man har mange vinduer åbne.

I selve OS X er der også en masse små forbedringer, bla. mulighed for at gemme forskellige desktops og åbne vinduer og kombinere forskellige vinduer med simpel træk og slip (Split view).

Skærmbillede 2015-06-08 kl. 19.22.22

Preview skulle i OS X El Capitan nu være fire gange hurtigere til at åbne en PDF-fil, ligesom også Mail er dobbelt så hurtigt.

OS X 10.11 El Capitan får nu også grafisk understøttelse af Metal, der allerede bruges i iOS til grafik og spil.

Skærmbillede 2015-06-08 kl. 19.25.49
Epic Games demonstrerer de nye muligheder med Metal, der udover lynhurtig grafik og respons også forbedrer 3D i real time.

Overordnet set er der fokus på at forbedre og optimere systemet i OS X 10.11 El Capitan. Apples udviklere kan hente en beta af OS X El Capitan i dag. Er du medlem af Apples betaprogram skal du vente til juli hvor systemet udgives i en åben beta.

“OS X El Capitan refinements begin with the new system font, San Francisco, a modern and easy-to-read typeface that looks stunning on a Retina display. Mission Control, the quickest way to view all open windows, has a cleaner design so you can find the window you need even faster. When your desktop gets crowded, simply drag a window to the top of your screen to access the new Spaces Bar in Mission Control and create a new Space, OS X’s intuitive way to group applications. And, the new Split View feature automatically positions two app windows side-by-side in full screen so you can work with both apps without distraction”, skriver Apple.

El Capitan er klar til offentligheden til efteråret.

Du kan læse mere om El Capitan via Apple.

 

© 2015, maczonen.dk. All rights reserved.