Samsung-medarbejder er dømt for at stjæle fra TSMC

iPhone6_34FL_3-Color-Spaced_Homescreen-PRINTSamsung kunne overbyde TSMC og fik stor kontrakt med Apple på grund af snyd.

Årsagen til at Apple oprindeligt valgte Samsung og ikke TSMC som leverandør af A-processorer til iOS-enheder skyldes muligvis en enkelt medarbejder fra TSMC, som fortalte Samsung om deres produktionsteknik. På det kritiske tidspunkt var TSMC nemlig foran Samsung med den såkaldte FinFET-process til fremstilling af procesorer.

Liang Mong-song havde arbejdet for TSMC i mange år inden han skiftede til et job som underviser på et universitet som blev sponseret af Samsung og kun havde Samsung-medarbejdere som “studerende”. Dette skalkeskjul skulle sikre at Liang Mong-song ikke mistede sine aktieoptioner i TSMC og brød en konkurrenceklausul om ikke at arbejde ved konkurrerende virksomheder.

Nu har en domstol i Taiwan netop kendt Liang Mong-song skyldig og givet ham en bøde. Liang Mong-song må nok også forvente at de resterende optioner fra TSMC bliver inddraget.

Via eetimes.

Følg maczonen på facebook.

© 2015, maczonen.dk. All rights reserved.