App Store er ramt af malware

app-store-great-apps-for-the-new-ipadDet største angreb nogensinde har ramt App Store.

Apple har en af de strengeste kontroller af apps i App Store og derfor har der stort set ikke være nogle tilfælde af misbrug af eks. data. Men nu er App Store alligevel blevet ramt at malware, der kan hugge kodeord fra iCloud og kopiere indhold fra brugeres iPhones og iPads ligesom de inficerede apps kan hente via og andet malware til enhederne gennem de inficerede apps.

Apple kender til mindst 39 apps der er inficeret med skadelig kode og de er nu blevet fjernet.

Årsagen til at de slap igennem Apples kontrol og ind i App Store skyldes at en række kinesiske udviklere har hentet en falsk udgave af Apples udviklereværktøj Xcode. De mange udviklere har i god tro hentet Xcode Ghost, som altså lægger skadelig kode ind i apps og som åbenbart ikke kunne opdages af Apples kontroller.

Blandt de inficerede apps er den populære app WeChat, som har sin udbredelse i Kina. Det er uvist om andre landes App Stores er ramt, men Apple er i fuld gang med at rydde op og undersøge omfanget af Xcode Ghost ligesom der også laves tiltag som skal sikre mod fremtidig malware i App Store.

Der kendes ikke til nogle konkrete tilfælde af misbrug af brugeres data efter lækagen der altså kun lader til at have ramt kinesiske brugere af App Store.

© 2015, maczonen.dk. All rights reserved.

Add a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.