Gør din Mac klar til OS X El Capitan

OSXNotesSelvom der ikke er øgede krav til OS X El Capitan, så kan der være visse ting der kan være gode at gøre inden du opgraderer.

Apple er klar med OS X El Capitan i denne måned og inden du opdaterer er der en række ting du bør tjekke eller overveje.

 

1. Lav en Backup

Det er altid vigtigt at sikre at du har en frisk backup af dit nuværende system inden du installerer et helt nyt system. Herefter kan du altid gå tilbage til din gamle backup, i tilfælde af at installationen fejlede.

2. Opgrader ram

Selvom OS X El Capitan kører fint på også ældre hardware, så er ram altid en god ide. Sørg for at du har så meget ram som muligt i din maskine. Ram er rimeligt billigt netop nu og er ofte nemt at skifte selv.

3. Skift harddisk

Det kan også muligvis være en ide at skifte harddisk, specielt hvis du har en Mac med et par år på bagen. En frisk harddisk og et frisk system sikrer, at du har en problemfri Mac i mange år endnu. Skal der fart på, kan du overveje om du ikke skulle give lidt køb på pladsen og så i stedet få maksimal fart på med en SSD-harddisk. En hurtig harddisk kombineret med rigelig ram, er de to største ting du kan gøre for at dit system er hurtigt.

4. Kør diskførstehjælp eller andet værktøj

Før du installerer OS X El Capitan bør du også reparere disktilladelser samt køre diverse rutiner der optimerer og opdaterer din Mac, så den er fejlfri forud for installationen. Du kan benytte Apples indbyggede værktøj i programmer – i Hjælpeprogrammer til at reparere og optimere din harddisk samt reparere disktilladelser. Dog kan du også komme langt med en række betalingsprogrammer, som Cocktail.

5. Tjek kompatibilitet

Inden du opdaterer til OS X El Capitan bør du også sikre at alle dine uundværlige programmer nu også virker med OS X El Capitan. Gør de ikke det, kan det være ret så irriterende at lave en nedgradering. Masser af spildt arbejde og tid.

6. Systemkrav

Systemkravene er:

  • iMac (Mid 2007 or newer)
  • MacBook Air (Late 2008 or newer)
  • MacBook (Late 2008 Aluminum, or Early 2009 or newer)
  • Mac mini (Early 2009 or newer)
  • MacBook Pro (Mid/Late 2007 or newer)
  • Mac Pro (Early 2008 or newer)
  • Xserve (Early 2009)

Har du andre gode ideer forud for installationen af OS X El Capitan, så skriv en kommentar nedenfor.

Følg maczonen på Facebook.

© 2015 – 2016, maczonen.dk. All rights reserved.

Add a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.