Apple laver ny omsætningsrekord og skuffer

iOS9Apple skuffer markedet trods rekordomsætning i første kvartal 2016.

Apple har præsentere regnskabskvartalet for de sidste 3 måneder af kalenderåret 2015, som også dækker julesalget, hvilket i Apples regnskabsår er 1. kvartal 2016.

Apple satte ny rekord når det gælder samlet omsætning, men det var ikke nok til at markedet til at reagere positivt. Apple solgte nemlig lindt under en procent flere iPhones end samme kvartal sidste år, mens salget af Mac.computere faldt med fire procent. Størst var iPad-salget, der faldt med 25 procent. En del af årsagen skyldes et svagt marked i Kina, som dog på længere sigt ser ud til at rette sig og dermed pynte på Apples kommende regnskaber.

Apple solgte i 1. kvartal 2016 74,8 millioner iPhones, 5,3 millioner iPads og 5,3 millioner Mac-computere.

Samlet kunne Apple i 1. kvartal 2016 som nævnt sætte omsætningsrekord med 75,9 milliarder dollars i omsætning, mod 74,6 milliarder i samme kvartal 2015.

Apple har samtidig krydset en milepæl og har i de sidste 90 dage registreret mere end en milliard aktive Apple-enheder i verden, som har haft forbindelse til en af Apples services, eks. App Store.

Den helt store skuffelse for analytikerne og markedet var dog ikke Apples nuværende rekord, men snarere udsigten til det kommende kvartal, hvor Apple forventer en kraftig nedgang i salget af iPhones. Det er første gang siden iPhone blev lanceret i 2007. Hvor slem nedgangen i salget bliver må vi vente med at se. Apple forventer selv et salg som er noget lavere end de 60 millioner iPhones Apple kunne sælge i 2. kvartal sidste år.

© 2016, maczonen.dk. All rights reserved.

Tags:

Add a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.