Apple nægter at åbne bagdør for FBI

tim-cookApple afviser retskendelse og skriver åbent brev til den amerikanske regering og alle Apple-forbrugere.

Apple er blevet bedt om at hjælpe FBI med at låse en iPhone op i USA af en lokal domstol i forbindelse med den såkaldte San Bernadino-shooter. Det afviser Apple fuldstændig og kommer med mange argumentationer for hvorfor det ikke lader sig gøre at efterkomme domstolens krav

Apple skriver bla.:

“We have great respect for the professionals at the FBI, and we believe their intentions are good. Up to this point, we have done everything that is both within our power and within the law to help them. But now the U.S. government has asked us for something we simply do not have, and something we consider too dangerous to create. They have asked us to build a backdoor to the iPhone. Specifically, the FBI wants us to make a new version of the iPhone operating system, circumventing several important security features, and install it on an iPhone recovered during the investigation. In the wrong hands, this software — which does not exist today — would have the potential to unlock any iPhone in someone’s physical possession.”

Apple og Tim Cook har ed flere tidligere lejligheder argumenteret kraftigt for retten til et privatliv og nødvendigheden af af kryptere iOS, så ikke engang Apple kan afkode informationer fra brugernes enheder. Bl.a har Cook henvist til mindre demokratiske lande hvor der kan være behov for at skjule sig fra staten, eks. hvis man er homoseksuel eller har andre holdninger der kan være farlige at ytre i mindre demokratiske lande med mangel på demokrati og frihed.

Du kan læse Tim Cooks fulde brev via Apple.

© 2016, maczonen.dk. All rights reserved.