Berømt dato får iPhone til at lukke ned

iOS9Flere advarer om en alvorlig fejl i iOS, som rammer både iPod, iPhone og iPads.

Apples systemer kører på UNIX og der er en særlig dato helt speciel. Det er den 1. januar 1970, som er udgangspunktet for tidsregningen i UNIX-systemer. Desværre viser det sig nu, at man kan få sin iPhone eller anden enhed med iOS til at crashe ved at sætte datoen til 1. januar 1970.

Det sker kun på enheder med iOS 8 og iOS 9 samt på 64 bit processorer, hvilket vil sige enheder med disse chips: A7, A8, A8X, A9 og A9X.

Flere brugere på nettet diskuterer netop nu årsagen til iOS-enheder crasher hvis man sætter enheden til denne dato. Nogle mener at iOS går ned fordi der er en eller flere fejl i systemets måde at behandle tidszoner på, mens andre mener at fejlen opstår fordi datoen tvinger enhederne til at gå i et tal under nul.

Flere medier hævder lige nu at hvis man sætte datoen så ødelægger man iPhone, iPod eller iPad permanent, men det lader det dog ikke til. De flest rapporterer at enhederne tænder igen når de er blevet helt aflade og har nulstille sig selv. Andre har haft held til at reboote efter at have pillet ved SIM-kortet.

Det er ikke første gang at Apple er ramt af mystiske fejl på iOS. Sidste år kunne en særlig arabisk tekst også crashe iPhones.

 

 

 

© 2016, maczonen.dk. All rights reserved.

Tags:, , , , , ,