iPhone fejl 53: Advokater gør klar til søgsmål mod Apple

iOS9Apples sikkerhedsfunktion i iPhones gør at de ikke virker hvis du har fået lavet opgraderinger eller reparationer af tredjepart.

Som vi kunne fortælle i går, så har en række brugere oplevet en fejl 53 på nyere iPhones. Fejlen opstår først i forbindelse med opgradering til iOS 9, forlyder det.

Er man ramt af en fejl 53 låser telefonen og holder op med at virke og det eneste man kan gøre er at henvende sig til Apples support, som kan hjælpe.

En fejl 53 opstår fordi iPhones Touch ID eller relaterede komponenter er blevet udskiftet af et uautoriseret værksted. Apple stille nemlig af sikkerhedsmæssige årsager krav til at udskiftningen af Touch ID-delene kræver en revalidering af komponenter, noget autoriserede værksteder er klar over og kan gøre korrekt, men som 3. partsværksteder ikke kan og ofte ikke er bekendt med.

Har du derfor en iPhone med Touch ID, hvor der skal laves en reparation, er det indtil videre vigtigt, at du henvender dig til et autoriseret værksted for at din enhed virker efter reparationen.

Kan ende med retssager mod Apple

Flere forbrugerorganisationer og ejere af defekte iPhones klager dog over Apples opførsel og mener at det ikke er rimeligt at Apple blokerer for billigere opgraderinger hos uautoriserede værksteder.

Nogle sammenligner det lidt med at få bilens batteri skiftet, hvorefter bilen ikke vil køre og det har da også fået advokater i både Storbritanien og USA til at lufte ideen omkring et gruppesøgsmål eller anden retslig indgriben mod Apple. Ifølge flere advokater er det muligvis ulovligt i Storbritannien og i USA, at forhindre ejere i frit at vælge hvor de vil have deres enheder serviceret.

I USA er der dog tvivl om hvorvidt Apple faktisk dækker sig ind under gældende lovgivning eller bryder den. Ifølge den såkaldte Magnuson-Moss Act, så kan producenter faktisk slippe ud af deres garantikrav på udstyr, hvis enheder under garanti er blevet repareret eller ændret uautoriseret.

Dermed kan sagen blæse begge veje for Apple i hvert fald i USA, hvor der næsten helt sikkert nok skal blive anlagt flere retssager der involverer fejl 53.

© 2016, maczonen.dk. All rights reserved.

Add a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.