Samsung klar med 256GB flashlagring til smartphones

Flash_256GBDin iPhone kan muligvis være på vej til at lagre op til 256GB i stedet for de nuværende 128GB som det højeste.

Samsung er nemlig klar med nye 256GB flash storage chips, som er udviklet helt specielt til smartphone. Det betyder at de er både små og hurtige.

De nye 256GB flash storage chips fra Samsung benytter Universal Flash Storage (UFS) 2.0 og det gør at de er næsten dobbelt så hurtige som en standard SATA SSD-disk.

Det er endnu uvist om Apple har planer om at bruge de nye 256GB moduler i en kommende iPhone 7, men hvis Apple skal det, så skal man skifte fra den nuværende PCI-E-baserede controller med NVMe, til UFS. Samsung fortæller eks. at de nye flashdisks med UFS understøtter 4K Ultra HD-afspilning på smartphones.

“For sequential reading, the 256GB UFS takes advantage of two lanes of data transfer to move data at up to 850MB/s, which is nearly twice as fast as a typical SATA-based SSD used in PCs. In terms of sequential writing, it supports up to 260MB/s, which is approximately three times faster than high-performance external micro SD cards”, skriver Samsung i en pressemeddelelse.

© 2016, maczonen.dk. All rights reserved.

One Comment