Underlig datofejl rettes i iOS 9.3

iOS9Den nye  iOS 9.3 beta 4 retter en fejl hvor iOS-enheder kunne crashe hvis de blev indstillet til en helt særlig dato.

Apples systemer kører som nogle sikkert ved på UNIX-systemet, og der er en særlig dato helt speciel, nemlig 1. januar 1970, der er udgangspunktet for tidsregningen i UNIX.

Desværre er det muligt at få iOS-enheder med nyere processorer til at crashe ved at sætte datoen til 1. januar 1970 eller før. Det skyldes angiveligt at telefonen ikke kan håndtere at gå i minus-tid, i hvert fald ikke når der er tale om nyere iOS-enheder med 64 bit processorer. Når man genstarter enheden efter at have sat datoen til 1970, så virker enheden ikke længere og eneste sikre løsning er at sende enheden til reparation hos Apple.

Man kan selvfølgelig også undlade at indstille denne dato, for at undgå problemet.

Apples løsning på problemet indtil videre er, at begrænse muligheden for hvilken dato man kan sætte i iOS. I stedet for at kunne gå tilbage til 1970 kan man i den nye iOS 9.3 beta 4 blot gå til 1. januar 2001.

Den nye begrænsning af datointervallerne forventes også implementeret i den fulde udgave af iOS 9.3 der forventes frigivet i marts.

 

© 2016, maczonen.dk. All rights reserved.