Apple får patent på stik der kan stables

Apple_MagneticsApple udvikler nye kabler og stik der kan stables.

Apple har netop fået patent på en ny type stik der kan stables, så flere stik kan gå i samme port på eks. en computer. Det hele foregår ifølge patentet via magneter.

“Stackable magnetically-retained connector interface” som patentet hedder, demonstrerer både stik der er åbne på begge sider, så man kan klikke nye stik på, men også en slags afslutter, med kappe på den ene side.

Apple har tidligere udviklet på magnetstik, som de strømstik vi i dag kender på MacBooks, under navnet MagSafe samt ladekablet Apple Watch Magnetic Charging Cable. Det er dog langtfra sikkert at Apple vil bruge den nye type stik i kommende produkter, da Apple ofte optager et patent på en teknologi uden at den senere udvikles til offentligheden, men i dette tilfælde kunne det måske være en god ide, da magnetstik vil være med til at sikre mindre fysisk slid.

Læs mere om dette patent.

© 2016, maczonen.dk. All rights reserved.