Apple-medarbejdere truer med at sige op

iOS9I sagen mellem Apple og FBI truer en række højtstående medarbejdere med at sige deres jobs op.

Apple er blevet hevet i retten af FBI og den amerikanske stat, som vil have Apple til at lave en usikker version er iOS, der kan agere bagdør for de amerikanske myndigheder. Årsagen til FBI’s krav til Apple skyldes den såkaldte San Bernardino terrorsag, hvor en iPhone 5C der ikke kan låses op spiller en central rolle.

Apple nægter at medvirke til at skabe en bagdør for at låse enheden op og Apples chef Tim Cook har ligefrem kaldt ønsket for en form for cancer i iOS. Den frembrusende republikanske præsisentkandidat har en andet syn på sagen og kræver at USA boycutter Apples produkter medmindre Apple laver en version af det såkaldte GovtOS, altså en hamrende usikker version af iOS som FBI og andre myndigheder kan anvende. En lokal sherif i Florida har endda taget et yderligere skridt og mener at man skal anholde Tim Cook.

Apples kategoriske afvisning af at skabe en bagdør i iOS bakkes nu op af en række højtstående medarbejdere, primært udviklere, der truer med at forlade deres job, hvis Apple skulle tabe en retssag mod staten og blive dømt til at lave en bagdør i iOS.

Se Tim Cook fortælle om problematikken.

 

© 2016, maczonen.dk. All rights reserved.