Apple slipper måske for retssag med FBI

Tim Cook live fra Apples Town Hall, 21. marts 2016.
Tim Cook live fra Apples Town Hall, 21. marts 2016.

FBI påstår at de har fundet en anden måde at låse en meget omtalt iPhone 5C op på og behøver derfor ikke Apples hjælp.

Apple og FBI har i en del tid haft en mindre krig kørende. På den ene side ville FBI have Apple til at bygge en bagdør i iOS så FBI og andre myndigheder kunne få adgang til enheder fra eks. terrorister. Apple har længe modsat sig dette og svaret igen med at det træk ville være det samme som cancer.

Nu har FBI dog aflyst en retssag med Apple i USA, idet FBI nu mener at de kan få hjælp andre steder fra. Dog kan Apple stadig blive slæbt i retten hvis FBI ikke lykkes med at låse iPhone 5C op med hjælp fra andre.

Tim Cook slog så sent som i går aftes fast, at Apple under ingen omstændigheder vil gå på kompromis med datasikkerheden og ikke vil hjælpe med at bygge en bagdør i iOS, hverken nu eller i kommende softwareopdateringer.

 

© 2016, maczonen.dk. All rights reserved.