Minitest: Withings Smart Body Analyzer

Withings_Smart_Body_AnalyzerVi tester den avancerede vægt eller såkaldte Smart Body Analyzer fra Withings, læs med her.

Der er efterhånden et stort marked for livstilsprodukter der kan øge livsglæden og give forbedret sundhed, noget som ikke mindst Apple har været med til at udbrede med deres Health Kit, men der er også andre spillere på markedet og en af dem er franske Withings, der laver en række lækre og stilrene produkter til tracking af eks. aktivitet, søvn og vægt. Tidligere har vi set på de lækre tracking-ure, Activitè og Activiè Pop, men her gælder det en nyfortolkning af badevægten.

Withings Smart Body Analyzer er nemlig ikke bare en almindelig badevægt, men en regulær nyfortolkning af badevægten. Withings Smart Body Analyzer er udstyret med et display, der angiver din vægt, din aktuelle puls, dagens vejrudsigt og ikke mindst din fedtprocent, der udregnes ved hjælp af overfladspændingen i huden.

Alle resultater synkroniseres via Bluetooth/Wi-Fi til eks. en iPhone eller iPad, hvor du har mulighed for at følge udviklingen eks. vægt og fedtprocent og sætte mål. Selve app’en, der hedder Health Mate, understøtter ikke blot Withings Smart Body Analyzer, men også de føromtalte ure og eks. blodtryksmålere fra Withings, så du kan få et samlet overblik over en række sundhedsdata.

Som en lille ekstra feature er der også indbygget termometer og kontrol af luftkvaliteten i Withings Smart Body Analyzer. Withings Smart Body Analyzer måler indholdet af  kuldioxid som ppm (parts per million) og sender disse data til Health Mate. Funktionen gør det dermed muligt at se historisk luftkvalitet og kan være med til at sikre at man husker at lufte ud jævnligt.  Luftkvalitetsfunktionen gør, at det er bedre at placere Withings Smart Body Analyzer i eks. soveværelset, hvor der er stort fokus på god luftkvalitet for at sikre god søvn, i stedet for eks. i badeværelset hvor luftkvaliteten ofte er meget svingende.

Withings Smart Body Analyzer er udviklet til at blive brugt af hele familien og altså ikke kun en bestemt person. Det er meget enkelt at oprette en brugerprofil til alle i familien. Vægten begynder at automatisk at genkende individuelle vægte, og symboliserer dette i displayet med brugernavnet fra Health Mate. Herefter sendes data direkte til Health Mate, hvor du kan lave masser af statistikker og sætte mål. Dermed fungerer Withings Smart Body Analyzer som en slags coach, der kan sikre vægttab.

Det er dog muligt at sætte urealistisk lave eller høje vægtmål, hvilket måske ikke ligefrem er optimalt for de forkerte personer med spiseforstyrrelser. Eks. er det muligt at sætte et urealistisk og usundt vægtmål, der er meget lavt eller meget højt, og derefter blive coach’et til at nå dette mål. Men ser man bort fra den type misbrug af de ellers gode intentioner bag vægten, så fungerer den rigtig godt. Du skal dog sikre dig at den står frit og har adgang til Wi-Fi. Vi mistede af og til signalet til vægten, muligvis på grund af et dårlig Wi-Fi-signal internt i huset. Andre enheder var dog ikke påvirket af udfald i samme grad som Withings Smart Body Analyzer.

Withings Smart Body Analyzer koster 1299 kroner. Den forhandles og distribueres i Danmark af Playground, men kan også købes hos en række elektronikforhandlere.

Konklusion: Leder du bare efter en almindelig badevægt, er Smart Body Analyzer nok ikke lige det du skal sende dine penge efter. Men leder du efter en badevægt der via den medfølgende app kan coache dig til evt. vægttab og vejlede omkring fedtprocent, så er denne dims nok mere dig. Dertil kommer behovet for at kunne måle luftkvalitet i rummet. Vejrudsigten er lettere overflødig i denne vægt og kan fås bedre så mange andre steder.

Nedenfor kan du se en video med Withings Smart Body Analyzer

© 2016, maczonen.dk. All rights reserved.