Ny MacBook kan få op til 1000 gange hurtigere harddisk

Skærmbillede 2016-03-14 kl. 07.37.55Ny teknologi fra Intel og Micron får hastigheden i vejret på SSD-harddiske.

Den nye teknologi fra Intel og Micron hedder Optane og bygger på den nye 3d Xpoint-teknologi, der er kompatibel med non-volatile memory media-controllerstandarden, som netop MacBook og MacBook Pro allerede bruger til eksisterende SSD-enheder.

Derfor kan Apple vælge at være blandt de første, til at bruge de nye Optane-enheder i kommende MacBooks og dermed gøre hastigheden endnu bedre. En årsag der støtter det er, at Apple også ved tidligere lejligheder har været blandt de første til at kaste sig over store nye teknologier fra Intel, ikke mindst fordi Apple anses som en “premium partner” af Intel.

Optane er udover at være op til 1000 gange hurtigere end den nuværende NAND SSD-standard også tyndere og vil samtidig hjælpe Apple til at bygge endnu tyndere og muligvis også lettere MacBooks, hvis Apple overhovedet har planer om at gå i retning af Optane, hvilket ikke vides endnu.

Micron og Intel betegner selv deres nye Optane som den største nyhed siden NAND Flash blev lanceret i 1989. Selvom hastigheden altså teoretisk set og teknisk set er op til 1000 gange hurtigere end de nuværende NANDS SSD, så skal vi ikke forvente at en ny SSD-harddisk bliver tusinde gange hurtigere end de nuværende. Selv forventer Intel og Micron i såkaldte “real world tests” at kunne levere SSD-diske, som er mellem fem og ti gange hurtigere end de hurtigste NAND-baserede SSD-harddiske på markedet.

Læs mere om Optane via Intel.

Billedet øverst er et nærbillede af en 3d Xpoint-chip.

© 2016, maczonen.dk. All rights reserved.

One Comment