Test: Withings Activitè og Activitè Pop

Withings_ActiviteI den kommende tid tester vi en række sundhedsfremmende gadgets, der spiller sammen med din iPhone og iPad.

Markedet for såkaldte “health trackere” er eksploderet med Apples fokus på sundhed, både i form af Apples Health kit og Apple Watch. Men der er mange andre producenter på markedet og en af dem er franske Withings, som fokuserer på sundhedsgadgets med lækkert og enkelt design. Her tester vi Withings Activitè og Activitè Pop og senere ser vi på en vægt der både måler puls og lufkvalitet og en vækkeur der kan mere end bare vække dig.

Er du ikke til avancererede smartwatches, som eksempelvis Apple Watch, så er Withing Activitè eller Activitè Pop muligvis noget for dig, hvis du altså stadig er interesseret i at måle og monitorere din daglige aktivitet.

Withings Activité og Activité Pop er begge såkaldte Swiss Made armbåndsure, som begge gør en dyd ud af at ligne ure og ikke tracking-armbånd eller smartwatches, som de muligvis også kan betegnes som en mellemting mellem.  Begge ure måler skridt automatisk og kan selv finde ud af hvornår du går, løber og svømmer. Alle data gemmes i Withings app til iOS eller Android og kan læses på web, hvis du sidder foran en computer. Data kan dog ikke synkroniseres til din Mac.

Udover at måle bevægelse, så kan begge ure også tracke din søvn og samle data om, hvor meget du sover om natten i app’en, samt vise hvornår du sover let og tungt.

Modsat de fleste smartwacthes, så er Withings Activitè  og Activitè Pop forbløffende anti intrusive og elegant for dig der gerne vil mere end bare have endnu en gadget på hånden. Withing Activitè og Activitè Pop er nemlig fuldt ud funktionelle og veldesignede ure, med klassiske urskiver og flot design. Det eneste der adskiller sig fra et almindeligt ur en en lille diskret under-viser, der viser hvor langt du er i forhold til at nå dit daglige mål i form af antal skridt.

Withings Activitè er klart dyrest og byder modsat Activitè Pop på læderem, et dyrere ur-hus og saphire-glas, men ellers er der ikke den store forskel på de to ure udover en voldsom prisforskel.

Artikel fortsætter under billedet.

Withings_Activite_Pop
Her ses tre udgaver af Withings Actitvitè Pop. Billedet øverst viser Withings Activitè.

App-funktioner og muligheder

Da designet er holdt så stramt, som det er, er den medfølgende app, Health Mate essensiel for at få noget ud af uret. I app’en kan man tilføje uret og parre det op med app’en med Bluetooth Low Energy. Herefter kan man sætte sine personlige mål for f.eks. antal daglige skridt og følge sine fremskridt i løbet af dagen. App’en henter selv data, når uret er i nærheden. Man kan sætte sit mål som man vil, men app’en er naturligvis bekendt med WHO’s anbefalinger om 10,000 skridt om dagen og skal nok huske at gøre dig opmærksom på det.

Efterhånden som man kommer igang, bliver man “belønnet” med badges efterhånden som man når forskellige daglige mål og forskellige kumulative mål. For eksempel giver 100 monitorerede km et Loch Ness badge, da der er 100 km rundt om Loch Ness søen. De små badges og andre “belønninger” er med til at Activitè gør mere end blot at monitorere – det ansporer også til at give den en ekstra skalle.

Det er ligeledes muligt at få tilsendt mails løbende med opdateringer og ugentlige og månedlige opdateringer med data og statistikker. Det gør det lidt lettere at blive ved med at være motiveret til at yde mere.

Artikel fortsætter under billedet.

Withings_Badge
Her er det en af de mange små badges som kan glæde i dagligdagen og hjælpe med at give lyst til at gøre det endnu bedre. Alle resultater kan deles på de sociale medier.

Derudover anskueliggøres dine data også i Withings lille “sommerfulge-ikon” i app’ens Dashboard. Denne funktion visualiserer på god vis de forskellige parametre der kan måles på og udfylder “vingerne” efter hvor godt du performer i forhold til målene. Sommerfuglen er opdelt i søvn, hjerte, vægt og aktivitet og er således kun rigtig effektiv hvis du har mere udstyr fra Withings end blot et af de to ure vi tester, idet urene kun måler søvn og aktivitet.

Sidst men ikke mindst er app’en fyldt med uddybende artikler bl.a. om hvorfor det er godt at tracke sin søvn og sin daglige aktivitet og hvad man kan bruge de mange data til. Igen giver app’en endnu mere mening hvis du har flere dimser fra Withings.

Søvnmonitorering og alarm

Udover at fungere som en skridttæller, monitorerer Activitè og Activité Pop, som nævnt også din søvn. Hvordan dette foregår er lidt uklart, men målingerne er for det meste korrekte, selv om vi oplevede et par nætter, hvor der blev registreret forkert, i sammenligning med en anden dims fra Withing, som vi tester senere. Der måles både let og tung søvn samt vågne perioder om natten og data samles sammen, så man kan få et godt samlet overblik over sin søvn på ugebasis.

Withings app går ud fra at du skal have 8 timer på langs hver nat ellers trækker det hele nedad.

Via den medfølgende app er det ligeledes muligt at indstille alarmer på Withings Activitè og Activité Pop, hvilket får dit ur til at vække dig med en hyggelig brummen på armen.

Artiklen fortsætter under billedet.

Withings
Her et eksempel på søvnmonitorering med Withings app. Du kan se hvornår du gik i seng og vågnede samt perioder med let og dyb søvn samt perioder hvor du er vågen.

Fordele og ulemper

Der er sikkert mange der vil mene at Activitè og Activité Pop er overflødige når man alligevel har en smartphone med indbygget skridttæller på sig og har du det sådan, så spring endelig bare over her. Visse andre vil sikkert mene at et Apple Watch er det helt rette, men er du typen der gerne vil skjule din monitorering i et flot og analogt ur-design, så er Withings blandt de flotteste på markedet.

Der er dog også helt åbenlyse årsager til at Withings ure kunne være en fordel. Eksempelvis tracker uret automatisk når du hopper i svømmehallen og dyrker motion der, det kan din iPhone eller Apple Watch med garanti ikke gøre lige så godt. Begge ure er komplet vandtætte ned til 50 meter ifølge producenten. Derudover er der situationer hvor man ikke har sin iPhone med sig og her er det jo en klar fordel at have uret på armen hvis man skal have alle skridt i løbet af dagen målt med. Derudover kommer også, at selvom det faktisk er muligt at tracke søvn med en iPhone, så er det bedre at gøre det via uret på armen end at have din iPhone liggende i sengen.

Selve designet er virkelig flot udført, men uret en en kende tykkere på midten bagpå og kan fra siden virker en smule kluntet eller klumpet, så der er plads til forbedringer der.

Withings har tydeligvis også designet uret til både mænd og kvinder. Det giver uret et fint unisex-design, men det mangler måske lidt råhed, til den kræsne mand, der måske kunne ønske sig en lidt større og mere rå urkasse, mens nogle kvinder måske kunne tænke sig et lidt mere feminint og petit look, eller måske helt omvendt. Pointen er blot, at det kunne være interessant med flere varianter til rå mænd og kvinder og bløde mænd og kvinder og ikke blot et ur med et udvalg af urskivebagggrunde og remme.

Specifikationer og priser

Batteriet er et såkaldt CR2025 standardbatteri, som du selv kan udskifte med det lille medfølgende tool eller en skruetrækker. Dog anbefaler Withings at en urmager skifter batteriet, da begge ure i udgangspunktet er vandtætte.

Batteritiden er op til otte måneder og så inkluderer uret automatisk skift af tidszone.

Urene kan leveres i flere designs og med mørke og lyse urskiver med Activité Pop som de billigste modeller med silikonerem i flere farver. Prisen starter ved 1199 kroner for Activité Pop, mens Activitè  har Saphire-glas og en dyrere ur-kasse. Activitè koster 3099 kroner med naturfarvet læderrem og er dermed markant dyrere end Pop.

Urskiven på de to ure er designet i landsbyen Le Locle, som er kendt som centrum for schweizisk ur-produktion.

Withings distribueres og forhandles i Danmark af Playground, men produkterne kan også købes i bl.a. Elgiganten og Fona. Urene og Withings andre sundhedsprodukter kan også købes direkte fra deres egen netbutik via dette link.

Vind Activité eller Activité Pop

Har du lyst til at vinde en udgave af Activité eller Activité Pop, så deltag i vores konkurrence. Det eneste du skal gøre er at “like” os på Facebook, så deltager du automatisk i konkurrencen af et af de to ure. Konkurrencen løber fra i dag og frem til 1. april. Vinderne får direkte besked. Er du allerede venner med maczonen på Facebook, så kan du deltage ved at følge os på Twitter eller sende en email  og skrive Withings i overskriften. Dette gælder dog kun, hvis du allerede følger os på FaceBook og/eller Twitter.

Nedenfor kan du se videoer med officielle præsentationer af Activitè og Activitè Pop fra Withings:

© 2016, maczonen.dk. All rights reserved.