Ny og værre udgave af 1970-fejl rammer iPhone og iPad

iOS9Sikkerhedseksperter har opdaget en ny udgave af 1970-fejlen.

Før i år kunne vi rapportere om at brugere af iPhone og iPad ved at ændre datoen til 1970 kunne få enheden til at gå ned. Apple fik hurtigt rettet fejlen der relaterer til UNIX-systemets kalender, men nu rapporterer to sikkerhedseksperter om at fejlen er tilbage og i en langt værre udgave.

Patrick Kelley og Matt Harrigan der har opdaget fejlen fortæller, at det er muligt at få iPhone og iPad til at hoppe få en falsk tidsserver og dermed får 1970-fejlen aktiveret igen. Patrick Kelley og Matt Harrigan fortæller endvidere, at den nye udgave af 1970-fejlen er meget alvorligere end den oprindelige fejl, da iPhone og iPad liver meget varm og muligvis skader det enheden permanent at overophede på grund af den falske tidsserver.

Det er muligt for at hackere at narre brugere over på en falsk tidsserver via eks. åbne Wi-Fi-forbindelser.

Fejlen skulle være rettet på iOS 9.3.1, og der er dermed god grund til at opgradere til nyeste iOS for at undgå denne sikkerhedsfejl.

 

 

© 2016, maczonen.dk. All rights reserved.