Minitest: Withings Aura Smart Sleep System

Skærmbillede 2016-05-08 kl. 20.23.26Med det nye Withings Aura Smart Sleep System får mulighed for at monitorere din søvn.

Withings Aura Smart Sleep System kan mere end blot vække dig om morgenen og give lys i soveværelset, Aura Smart Sleep System kan nemlig også måle din søvn, din puls, samt lys og temperaturen i soveværelset.

For at Withings Aura Smart Sleep System skal fungere optimalt skal du udover en app til din iPhone også investere i en sensor som skal lægges under madrassen. Dermed måles puls og søvnfaser.

Withings Aura Smart Sleep System skelner automatisk mellem let søvn, dyb søvn eller REM-søvn baseret på dine data i løbet af natten samt omgivende lys, og viser dig din rigtige hvilepuls hver morgen i den medfølgende app. En hvilepuls er nemlig svær at måle helt præcist om dagen medmindre man er meget afslappet.

Udover at måle dine søvndata og vise statistikker for dem i den medfølgende Withing-app, så kan lampen via den indbyggede LED også hjælpe dig med at falde i søvn med afslappende lys og lyde og vække dig med lys og rolig musik om morgenen. Withings Aura Smart Sleep System kan finde på at vække dig før din alarm er indstillet til, hvis Withings Aura Smart Sleep System udfra nattens målinger mener at du vil være friskere f.eks. nogle minutter tidligere.

Withings Aura Smart Sleep System kan også anvendes til power naps og afslapningssessioner. Aura har flere indbyggede programmer, som er designet til at hjælpe med at få en god lille lur og dermed lade op og få ny energi.

Der er dog en vis unøjagtighed i søvnmålingerne desværre, når man sammenligner med Withings ure, som vi tidligere har anmeldt. Her oplever vi vidt forskellige søvntolkninger mellem uret Activite Pop og Aura. Ofte er de ikke enige om særligt længden af søvn, og der er desværre ikke noget mønster i det der indikerer, at Aura er mere upræcis end Activite Pop. De har desværre begge udfald hvad angår søvnlængde.

Men overordnet set, virker Withings Aura Smart Sleep System som den skal og er rigtig sjov at arbejde med, hvis du gerne vil blive klogere på dine søvnmønstre og få hjæp til at sove bedre. Men det skader ikke en gang imellem lige at dobbelttjekke at alle data nu også passer.

Selve enheden er trykfølsom på overfladen når du skal tænde og slukke lys og alarm, men den er af og til en kende underfølsom og kan være lidt svær at få til at reagere. Det håber vi der arbejdes på i en kommende udgave af Withings Aura Smart Sleep System.

Withings Aura Smart Sleep System fås hos førende forhandlere og koster ca. 2400 kroner. Læs mere via dette link til distributøren Playground.

Skærmbillede 2016-05-08 kl. 20.21.49

Skærmbillede 2016-05-08 kl. 20.24.28

© 2016, maczonen.dk. All rights reserved.