Apple er det grønneste firma ifølge Greenpeace

Greenpeace er gået fra at skælde Apple ud til at rose selskabet for den imponerende miljøindsats, der er lavet i de senere år.

For få år siden brugte Greenpeace Apple som negativt eksempel, men siden da tog Apple sig gevaldigt sammen under ledelse af Tim Cook og rykkede helt op i toppen på bl.a. miljøsiden, hvor Apple igen i år er topscorer på Greenpeace’s liste, Clean Energy Index. Det er tredje år i træk, at Apple kan pryde sig med den ære.

Apple scorer 87 på Clean Energy Index og får dermed en flot A-rating af Greenpeace, og det er ret imponerende i betragtning af at de ligger helt alene i toppen. Nummer to er Facebook som får en score på 67. Tredjepladsen går til Google, der ligesom FaceBook også i stigende grad søger at mindske CO2-udslippet gennem en energiomlægninger. Begge Clean Energy Index scores er dog nok til også at sikre både Facebook og Google en A-rating.

“Apple retains its leadership spot for the third year in a row among platform operators. Both Apple and Google continue to lead the sector in matching their growth with an equivalent or larger supply of renewable energy, and both companies continue to use their influence to push governments as well as their utility and IT sector vendors to increase access to renewable energy for their operations”, skriver Greenpeace i den lange rapport, som du kan læse via dette link.

Helt i bunden af Greenpeace’s Clean Energy Index finder man Amazon, Adobe, Alibaba og nederst Baidu der får en samlet F-rating.

Apple har i de seneste år satset kraftigt på at få sine store datacentre til at køre kun på sol, vand og vind og det er Apple allerede i fuld mål med. Det nye hovedkvarter Campus 2 i Cupertino skal ligeledes drives rent af grøn energi, med solpaneler på taget.

© 2017, maczonen.dk. All rights reserved.