Snake: Ny malware rammer Mac-brugerne

Endnu engang er et stykke malware ude efter Mac-brugerne og denne gang er det målrettet bestemte personer.

Denne gang er det malwaren Snake, der har været kendt på Windows siden 2008 og Linux fra 2014.

Snake skjuler sig i en installer til Adobe Flash Player og installerer også en variant af Adobe Flash Player på ramte systemer. Men modsat den rigtige udgave af Adobe Flash Player, så har Snake en indbygget bagdør som hackere kan bruge til at skaffe sig adgang til de computer og dine personlige informationer.

Det nok mest uhyggelige ved Snake er, at den ikke er i omløb over det hele på nettet eller i phishing mails, men derimod kun sendes til bestemte personer, som tilsyneladende er mål for hackerne der har udviklet koden. I øvrigt har både Malwarebytes og Fox-it leget lidt med koden i Snake og de påpeger begge, at den er langt mere avanceret end det man eks. normalt ser fra Rusland, hvilket kunne indikere at den er udviklet andre steder. Men det vides fortsat ikke hvem der står bag Snake og hvorfor hackerne har valgt kun at gå efter bestemte brugere, dog kan det handle om industrispionage, hvor hackerne har udset sig bestemte personer, som de forsøger at hacke for at få adgang til et bestemt firma.

Malwarebytes her netop opdateret virusdefinitionernee til deres antivirus-program der er gratis, der kan benyttes til at tjekke om du er ramt af Snake og evt. fjerne programmet bagefter. Apples interne sikkerhedsfunktion i macOS, Gatekeeper, virker desværre ikke som beskyttelse mod Snake, da programmet er udstyret med et falsk sikkerhedscertifikat, som Gatekeeper godkender. Så indtil Apple får lukket for sikkerhedshullet må du klare dig med ovenstående link til Malwarebytes.

 

© 2017, maczonen.dk. All rights reserved.

Tags: