Guide: Sådan gør du din Mac klar til macOS High Sierra

Selvom der ikke er øgede krav til macOS High Sierra i forhold til macOS Sierra, så kan der være flere gode ting at gøre inden du opgraderer.

Apple er klar med macOS High Sierra i morgen som gratis download. Inden du opdaterer er der en række ting du bør tjekke eller overveje specielt hvis din Mac ikke er helt ny.

1. Lav en Backup

Det er altid vigtigt at sikre at du har en frisk backup af dit nuværende system inden du installerer et helt nyt system. Herefter kan du altid gå tilbage til din gamle backup, i tilfælde af at installationen fejlede.

2. Opgrader ram

Selvom macOS High Sierra kører fint i de betatests vi har foretaget på ældre hardware, så er mere ram altid en god ide. Sørg for at du har så meget ram som muligt i din maskine. Ram er rimeligt billigt og er ofte nemt at skifte selv.

3. Skift harddisk

Det kan også muligvis være en ide at skifte harddisk, specielt hvis du har en Mac med et par år på bagen. En frisk harddisk og et frisk system sikrer, at du har en problemfri Mac i mange år endnu. Skal der fart på, kan du overveje om du ikke skulle give lidt køb på pladsen og så i stedet få maksimal fart på med en SSD-harddisk. En hurtig harddisk kombineret med rigelig ram, er de to største ting du kan gøre for at dit system er hurtigt.

4. Kør diskførstehjælp eller andet værktøj

Før du installerer macOS High Sierra bør du også reparere disktilladelser samt køre diverse rutiner der optimerer og opdaterer din Mac, så den er fejlfri forud for installationen. Du kan benytte Apples indbyggede værktøj i programmer – i Hjælpeprogrammer til at reparere og optimere din harddisk samt reparere disktilladelser. Dog kan du også komme langt med en række betalingsprogrammer, som Cocktail.

5. Tjek kompatibilitet

Inden du opdaterer til macOS High Sierra bør du også sikre at alle dine uundværlige programmer nu også virker med macOS High Sierra. Gør de ikke det, kan det være ret så irriterende at lave en nedgradering. Masser af spildt arbejde og tid.

6. Husk AppleID

Det er altid en god ide at kunne huske sit Apple ID når du skal opgradere, så alle dine tjenester eks. iCloud kører upåklageligt videre på din opgraderede Mac.

7. Systemkrav

Til trods for at macOS High Sierra virker med alle computere nedenfor så kan der være visse funktioner som din aldrende enhed muligvis ikke understøtter, men følgende er de officielle systemkrav:

MacBook, MacBook Retina eller iMac fra sidst i 2009 eller nyere eller en MacBook Pro, MacBook Air, Mac Mini eller Mac Pro 2010-model eller nyere.

Du kan se hvilken model du har i æblemenuen i venstre hjørne øverst på din Mac, i menupunktet Om denne Mac.

© 2017, maczonen.dk. All rights reserved.

One Comment