Apple er nu forsynet 100 procent med vedvarende energi i hele verden

Apple har netop meddelt at man nu er forsynet med 100 procent vedvarende energi i hele verden  på egne lokationer.

Apple har i flere år taget klimakampen ganske alvorligt og opgraderet egne bygninger med solceller og strøm fra vind og vand. Og nu kan Apple meddele at de forenes 100 procent af vedvarende energi. Det nye grønne tiltag gælder alle virksomhedens anlæg rundt om i verden, alle Apple Stores, kontorer, datacentre og delte centre i 43 lande verden over.

Apple kunne ved samme lejlighed meddele at yderligere ni produktionspartnere også lover at køre på 100 procent vedvarende energi hvilket bringer det samlede antal af helt grønne Apple-leverandører op på 23.

“Vi stræber efter for at gøre verden til et bedre sted. Efter flere års hårdt arbejde er vi stolte af at have nået denne væsentlige milepæl. Vi vil fortsat flytte grænserne for, hvad der er muligt med materialerne i vores produkter, den måde, vi genbruger dem på, vores anlæg og vores arbejde med leverandørerne for at skabe nye kreative og langsigtede vedvarende energikilder, fordi vi ved, at fremtiden afhænger af dem”, siger Tim Cook, Apples CEO.

Apples projekter om vedvarende energi omfatter:
 • Apple Park, Apples nye hovedkvarter i Cupertino, som nu er den største LEED Platinum-certificerede kontorbygning i Nordamerika. Bygningen forsynes udelukkende af vedvarende energi fra forskellige kilder, bl.a. i form af et 17-megawatt solcelleanlæg på taget og 4 megawatt brændselsceller med biogas, og styres af et mikronet med batteriopladning. Bygningen leverer endda miljøvenlig energi tilbage til det offentlige elforsyningsnet i perioder med lavt forbrug.
 • Der er blevet udviklet projekter med over 485 megawatt vind- og solenergi i Kina for at afhjælpe den opadgående produktionsudledning.
 • Apple fremlagde for nyligt sine planer om at bygge et topmoderne datacenter på 400.000 kvadratmeter i Waukee, Iowa, som allerede fra dag ét vil være forsynet alene af vedvarende energi.
 • I Prineville, Oregon har virksomheden skrevet under på en købsaftale for en Oregon-vindmøllepark på 200 megawatt – Montague Wind Power-projektet – som forventes at være i drift ved udgangen af 2019.
 • I Reno, Nevada, har Apple indgået partnerskab med det lokale forsyningsværk, NV Energy, og har over de sidste fire år iværksat fire nye projekter, der tilsammen producerer 320 megawatt solenergi.
 • I Japan samarbejder Apple med Daini Denryoku, en lokal solcellevirksomhed, om at installere over 300 solcelleanlæg på tage, som skal producere 18.000 megawatt-timer vedvarende energi hvert år – nok til at forsyne mere end 3.000 japanske hjem med strøm.
 • Apples datacenter i Maiden, North Carolina, understøttes af projekter, der producerer 244 kilowatt-timer vedvarende energi om året – det svarer til den energi, der bliver brugt i 17.906 husstande i North Carolina.
 • I Singapore, hvor der ikke er meget land, har Apple tilpasset sig omgivelserne og installeret systemer til vedvarende energi på 800 tage.
 • Apple er i øjeblikket i gang med at bygge to nye datacentre i Danmark, som allerede fra dag ét vil være forsynet udelukkende af vedvarende energi.
Nye forpligtede leverandører omfatter:
 • Arkema, en udvikler af højtydende biobaserede polymerer, som producerer for Apple på sine anlæg i Frankrig, USA, Storbritannien og Kina.
 • DSM Engineering Plastics, der fremstiller polymerer og komponenter i Holland, Taiwan og Kina, som indgår i mange Apple-produkter, bl.a. stik og kabler.
 • ECCO Leather, den første leverandør af forbrugsvarer, som forpligtede sig til 100 % vedvarende energi i sin Apple-produktion. Den læder, som ECCO fremstiller til Apple, kommer fra Europa, og garvningen og udskæringen finder sted på fabrikker i Holland og Kina.
 • Finisar i USA, en brancheførende producent af optiske kommunikationskomponenter og VCSEL-lasere (Vertical-Cavity Surface-Emitting Lasers), som er drivkraften bag nogle af Apples nyeste funktioner som Face ID, selfies med Portræt-funktion og Animoji.
 • Luxshare-ICT, en leverandør af tilbehør til Apple-produkter. Luxshare-ICT’s produktion til Apple finder primært sted i det østlige Kina.
 • Pegatron, som står for monteringen af en række produkter, f.eks. iPhone, på sine to fabrikker i Shanghai og Kunshan i Kina.
 • Quadrant, en leverandør af magneter og magnetiske komponenter i en række af Apples produkter.
 • Quanta Computer, en af de første Mac-leverandører, der forpligtede sig til 100 % vedvarende energi i produktionen for Apple.
 • Taiyo Ink Mfg. Co, som fremstiller loddemaske til trykte kredsløbskort i Japan.

 

 

© 2018, maczonen.dk. All rights reserved.

Tags: