Apple opdaterer lydkvaliteten i Apple Music

Apple laver nu kraftige forbedringer til lydformatet i Apple Music, både gennem ny Spatial Audio med understøttelse af Dolby Atmos og Streaming i fuld kvalitet med Apple lossless.

Dolby Atmos er slået til per default på alle modeller af AirPods og Beats headphones med H1 eller W1 chip og på indbyggede højttalere i iMac, iPad og iPhone. Ifølge Apple vil der løbende blive tilføjet ny albums til Apple Music med mulighed for Atmos.

Apple lossless betyder at det fra juni er muligt at afspille Apples musikkatalog i studiekvalitet uden kvalitetstab i Apples såkaldte ALAC (Apple Lossless Audio Codec). Det betyder dog også at filerne bliver noget større, hvilket man skal være opmærksom på hvis man streamer via mobilnettet. I Indstilinger for musik-app’en er det muligt at vælge kvalitet alt efter internetforbindelse.

“Apple Music’s Lossless tier starts at CD quality, which is 16 bit at 44.1 kHz (kilohertz), and goes up to 24 bit at 48 kHz and is playable natively on Apple devices. For the true audiophile, Apple Music also offers Hi-Resolution Lossless all the way up to 24 bit at 192 kHz,” skriver Apple.

Apple katalog af musik byder på mere end 75 millioner albums, alle tilgængelige i Apple Lossless.

© 2021, maczonen.dk. All rights reserved.