Gartner spår massiv fremgang for App Store

iPhone3

Apple kan glæde sig over en eksplosiv vækst i antallet af downloads fra App Store i de kommende år.

Nye beregninger fra Gartner viser, at antallet af downloads stiger voldsomt i de kommende år fra blandt andre Apples App Store, som er markedsledende netop nu.

I 2009 omsatte alle App Stores for omtrent 4,5 milliarder dollars. I 2010 ventes det tal at blive 6,8 milliarder dollars, men i 2013 er det oppe på næsten 30 milliarder dollars i omsætning, i følge Gartners analyser og beregninger. En fjerdedel af indtjeningen vil komme fra mobilreklamer, der er indbygget i en række ellers gratis programmer, forlyder det videre.

Holder den udvikling kan Apple se frem til store gevinster på markedet for mobile programmer, både fordi Apples App Store er markedsledende og Apple får 30 procent af programmernes salgspris ved at stille App Store til rådighed, men også fordi Apple kan begynde at tjene på mobilreklamer via opkøbet af reklamefirmaet Quattro Wireless fornylig, der netop har mobilreklamer som speciale.

© 2010, https:. All rights reserved.