Julesalget giver ny rekord til Apple

AppleBlackFriday

Apples julekvartal har muligvis været så godt, at der er tale om en ny rekord. 

De nyeste tal fra Broadpoint.AmTech viser, at Apple sandsynligvis har sat rekord igen når det gælder salg. Det netop overståede julekvartal har nemlig været så godt, at Apples ventes at have solgt 31 procent flere Mac’er end i samme kvartal sidste år.

I tal svarer det til at Apple har solgt 3,3 millioner Mac-computere i julekvartalet, der også kaldes første kvartal 2010 og dækker månederne oktober til december 2009. Sidste år solgt Apple 2,3 millioner Mac-computere i julekvartalet.

De mange solgte Mac-computere er ny rekord, idet den gamle rekord fra forrige kvartal, altså fjerde kvartal 2009, var på 3,05 millioner solgte Mac-computere.

I følge Brian Marshall der er analytiker hos Broadpoint.AmTech er det især salget af MacBook der har givet den høje vækst, men også salget af Apples desktop-modeller ventes at have bidraget. Således forventer Marshall et desktopsalg på omtrent 865.000 enheder i julekvartalet, en vækst på 19 procent i forhold til sidste år.

Apple offentliggør regnskabet for julekvartalet senere i denne måned.

For en god ordens skyld og for at undgå forvirring skal vi fortælle, at Apples regnskabsår løber fra oktober til oktober. Det er derfor at det netop afsluttede kalenderkvartal hedder 1. kvartal 2010, eller på engelsk Q1 2010.

© 2010, https:. All rights reserved.