Apple har 40 milliarder dollars i kassen

SteveJobsevent

På Apples årlige aktionærmøde forsvarede Apples CEO Steve Jobs Apples enorme pengetank.

Det er nemlig en særdeles konservativ politik, der har sikret at firmet nu har 40 milliarder dollars i kontanter og absolut ingen gæld i banken.

Ifølge Jobs giver det muligheder når man laver opkøb. Man kan nemlig bare skrive en check i stedet for at låne penge i banken, og den tanke tiltaler tilsyneladende også et flertal af Apples aktionærer. Der er dog også nogle mere kritiske aktionærer, der gerne så at Apple begyndte at udbetale dividende eller at man begynder at tilbagekøbe egne aktier. Begge dele blev dog afvist som delvist virkningsløse af Jobs, der fremhævede aktiens flotte kursudvikling i det seneste år.

Da en journalist i al morskab forsøgte at få Jobs til at komme ud med hvilke selskaber der muligvis kunne være interesssante for Apple og nævnte bilfabrikanten Tesla, sagde Jobs, at han ville bruge pengene på et “toga party” før han ville investere i Tesla.

I de senere år har Apple opkøbt blandt andre chipdesignervirksomheden PA Semi, musiktjenesten Lala.com og mobilreklame-firmaet Quattro Wireless. Disse opkøb har dog ikke for alvor betydet at Apple har haft den store pengepung oppe af lommen, idet alle firmaer har kostet nogle “få” hundrede millioner dollars.

© 2010, https:. All rights reserved.