iPad er også snuppet i EU

iPad

Apple møder nu også modstand i Europa, hvor et firma har registreret iPad.

I USA er Fujitsu i gang med at overveje om man skal sagsøge Apple for misbrug af navnet iPad. Indtil sidste år havde Fujitsu nemlig retten til navnet i USA. Fujitsus iPAD er en håndholdt multifunktiosnenhed, der benyttes i butikker og Fujitsu har eget navnet iPad siden 2002 og hævder således at have ret til navnet, der dog var uinteressant for selskabet op til Apples lancering af iPad. Fujitsu mistede nemlig retten til navnet sidste år.

Men også her i Europa kan Apple nu få problemer, for det italiensk-franske selskab STMicroelectronics ejer nemlig retten til navnet indenfor to varemærke-kategorier, som Apple nu også vil registrere iPad under. I forvejen ejer Siemens retten til en motor ved navn iPad, der dog falder i en helt anden kategori og ikke skaber problemer for Apple.

STMicroelectronics benytter blandt andet navnet som et akronym for Integrated Passive and Active Devices.

Selskabet har ikke planer om at sagsøge Apple, men regner med at Apple bliver en “stor kunde” hos selskabet.

© 2010, https:. All rights reserved.