Apple sagsøger Kodak

Patentstylus

Apple går nu til modangreb på Kodak, der for tre måneder siden sagsøgte Apple.

Apple har sagsøgt Kodak for misbrug af en række Applerelaterede patenter i blandt andet kodaks videokameraer Zi6, Zi8, Zxl og Zx3. Et af de brudte patenter relaterer til billedhåndteringen i Kodaks kameraer, men også mere bredt til strømstyring og hukommelsesarkitektur.

Udover sagsanlægget har Apple også klaget over Kodak til U.S. International Trade Commission med krav om at salget af alle berørte modeller stoppes i USA.

Kodak sagsøgte Apple og RIM for tre måneder siden for at bryde en række af Kodaks patenter, der relaterer til kamera og billedhåndtering i iPhone og RIM’s Blackberry-enheder og Apples sagsanlæg ses som et direkte modangreb på kodak. Et af problemerne for Kodak er tilsyneladende relateret til måden billeder kan fremvises på med en række opløsninger, på iPhone og Blackberry.

Laura Quatela der er Chief IP officer i Kodak siger, at selskabet i årevis har forsøgt at nå en aftale med Apple og RIM, men uden held. En række andre mobilproducenter betaler allerede licens til Kodak for brug af deres patenter, deriblandt LG, Motorola, Samsung og Sony Ericsson.

© 2010, https:. All rights reserved.